Голяма законова промяна за работещите от вкъщи

30 ноември 2023 10:46   1 коментар   2356 прочита


 

 

Промени в Кодекса на труда, единодушно приети от депутатите в ресорната комисия в Народното събрание, на практика са на път да закотвят всички служители по домовете им.

Промяната слага край на дистанционната форма на работа и ще принуди всички работещи да запишат мястото на своя “хоум офис” и ще го фиксират, предаде Фрог. 

 

Това означава едно - хората няма да могат да пътуват и да работят от различни точки не само на страната, но и на света, въпреки че биха имали възможност за това. 

Вносител на въпросните предложения за промени в Кодекса на труда е Министерският съвет. 

Може да се стигне и до абсурди, тъй като работникът или служителят трябва да предостави на работодателя писмена информация за характеристиките на осигуреното от него работно място за извършване на работата от разстояние. Възможно е да сме закотвени само в една стая. 

Всъщност депутати в ресорната комисия са на мнение, че това по-скоро ще улесни работодателите и работниците, ще създаде доверие и ще “регламентира” хоум офиса. Служителите обаче са на друго мнение - качеството на работата им не зависи от работното им място. 

Законопроектът вече мина на първо четене в ресорната комисия и предстои да бъде разгледан в зала. След това може да постъпят предложения за промени. 

 

1 коментар
30 Ноември 2023 14:29 | Чука
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

С много глупави глупости се занимават тия глупаци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар