Германски вестник подканя Слави: Играта на криеница свърши, ти си на ход!

08 април 2021 16:05   2 коментара   4778 прочита


Цитиран е и пасаж от песента "Няма такава държава", в който се казва: "Не ми говорете за закон и конституция - в тая държава всичко е проституция"

В берлинския "Тагесцайтунг" Барбара Йортъл е публикувала портрет на Слави Трифонов под многозначителното заглавие "Сатирикът Станислав Трифонов ще разтанцува българската политика".

Авторката припомня изборните резултати и новината, че Трифонов е влязъл в карантина и пише: "Още по време на предизборната кампания Слави блестеше главно с отсъствието си. Интервюта пред медиите? Дебати с опонентите? Нищо такова, пише БЛИЦ.

Вместо това той разпространяваше популистките съобщения на партията си най-вече чрез своята кабелна 7/8 TV, която настройваше хората срещу антипандемичните мерки и омаловажаваше опасността от коронавируса. Макар че всъщност гологлавецът с обици на ушите изобщо не се страхува от голяма публика."

Авторката разказва накратко за биографията и телевизионната кариера на Слави Трифонов, както и за неговата музика "в стил чалга - едно музикално направление, което е разпространено навсякъде из Балканите". Цитиран е и пасаж от песента "Няма такава държава", в който се казва: "Не ми говорете за закон и конституция - в тая държава всичко е проституция".
 
В края на статията си Барбара Йортъл си задава въпроса "А сега накъде?" и цитира българския наблюдател Първан Симеонов, според когото Трифонов е "гневен мъж на средна възраст, който събира около себе си разочаровани от политиката хора". Авторката констатира: "И тъкмо този мъж сега е на ход. Играта на криеница приключи."

2 коментара
08 Април 2021 20:01 | Майн кампф
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е, стига! Германците вече имаха политически проект в България - Борисов. Сега е ред на други. По принцип откъдето си отиват германците идват руснаците...


09 Април 2021 10:29 | Ей, дебили!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сега ще видите какво ви чака при най-големите мутри и простаци! " Шти скъсам гъзЪ" ще ви се случва непрекъснато. Гответе се, дебили нещастни!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар