ГЕРБ категорични: Отговорността за безредиците се носи лично от Радев

11 юли 2020 11:55   3 коментара   2898 прочита


Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим. Това каза на пресконференция вицепремиерът Томислав Дончев.

„Имаме 100 00 члена. Ако отговорим на призива, колко според вас могат да дойдат в София на гости? Това ли е политиката – да се мери кой е по-силен? Аз съм учил, че тя е сблъсък на идеи, на личности, сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика, даже и спорт не е“, допълни той.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков съобщи: „Нашата позиция е, че отговорността за безредиците се носи от Радев лично. Това е човекът, който от 4 г. насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес. Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството вчера бяха подведени и без да разберат бяха превърнати във фон на шпиц командата на Васил Божков“.

„Понякога не обръщаме внимание на низките технологии в политиката. Всички сме различни, много е лесно да ви накарам да се мразите помежду си или да ни мразите нас. Да накараш някого да мрази е лесно, трудно е да го накараш да вярва“, допълни Томислав Дончев.

„Трудно е да се обединяват хората. В изкуството на политиката от различните хора дори с различни убеждения е трудно да организираш нещо добро. Каква политика, да си мерим протестите, да мерим кой е по-силен, имаме 100 000 членове, ако отговорим на призива, колко от тях биха могли да дойдат. Да мерим кой е по-силен – това ли е политиката и демокрацията“, попита реторично Дончев.

„Аз съм учил, че политиката е състезание на личности, сблъсъкът на улиците няма нищо общо с политиката, това и спорт не е. Ние няма да допуснем гражданска война, даже да имаме шанс да я спечелим“, категоричен е той. Не може да е демократично, когато си спечелил и си избран, а когато друг е спечелил и е избран, това вече не е демократично. Напомням – обичайно политическият цикъл е такъв – първо ентусиазъм, много работа, накрая – резултати и отговорност. Ако някой е останал само в първата фаза, означава, че не се е развил“, посочи още Дончев.

Източник: Канал3

 

 

3 коментара
11 Юли 2020 14:09 | Адвокат
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вие 11 години вече ограбвате и морите българския народ.


11 Юли 2020 16:22 | враг
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Томиславчо..... нали знаеш приказката: "кой ми сра у гащите? "..... та сега сте баш в това положение.... сами се насрахте и искате друг да ви избърше лайната, ама няма да стане и ще си ги сбирате, ание ще ви пожелаем ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!


11 Юли 2020 16:40 | Стефанов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сигурен съм, че много скоро ще поискат оставката на Радев. И ако процедулата по отстраняването му успее, следващият президент ще се казва Румен Радев. Явно нещата у нас тръгват наинат, а това не е добре. Никой не може да е по-инатлив от народа.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар