Георги Марков: Няма ГЕРБ без Бойко. Но нека той внимава с "вентилаторите" в ГЕРБ 

18 януари 2021 07:26   1 коментар   2401 прочита


  

Бивш конституционен съдия направи поредния си пиперлив политически коментар. В него Георги Марков заяви какво означава Бойко Борисов за ГЕРБ, но не му спести и една голяма грешка. Марков обясни още БСП няма да спечели изборите. 

Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок - два месеца след приключване на работата на парламента. Това поясни пред БНР депутатът от ГЕРБ Георги Марков. 


 
По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година“. 

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация... Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“. 

В предаването „Политически НЕкоректно“ Марков допълни: 

„Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“. 

Депутатът подчерта, че „няма ГЕРБ без Бойко“. 

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика - „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“. 

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка - Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“: 

„Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“. 

Той нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“. 

1 коментар
19 Януари 2021 07:39 | боби
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

да ти еба путката майчина минетчийска, извади си главата от задника на тиквата бе педал гнусен и виж на какво е заприличала България
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар