Генсекът на НАТО: Украйна е способна да победи

16 май 2022 07:57   1 коментар   2062 прочита


 
 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че руският план за инвазия е осуетен, а Украйна е способна да победи. 

Нападението на Русия срещу Украйна не се развива по начина, по който Кремъл е планирал, заяви Столтенберг. 

Той дава като пример неуспешното превземане на Киев, оттеглянето от Харков и спрялото настъпление в Донбас. 

 

"Украйна е способна да спечели тази война. Украинците смело защитават земята си", каза той и призова страните от НАТО да продължат и дори да увеличат военната си подкрепа за Украйна. 

Едновременно с това ръководителят на Държавния департамент Антъни Блинкен заяви, че санкциите спрямо Русия ще останат "толкова дълго, колкото е необходимо". 

 

Също така американските власти възнамеряват да продължат да оказват натиск върху Русия, докато е необходимо. Блинкен заяви, че натискът ще бъде както санкционен, така и търговски и дипломатически. 

Той също така изрази подкрепата си за Украйна и обеща американското посолство в Киев да отвори отново възможно най-скоро. нюз бг 
 

1 коментар
16 Май 2022 08:29 | Стефанов
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Когато политици от висша класа говорят нещо, думите им винаги имат втори, а и трети план. Войната в Украйна отпуши редица процеси: 1. Разрушаване на еднополюсния ред - САЩ вече не са безспорен световен лидер/икономически, военен, демократичен/. 2. Долара няма да е вече основната резервна валута. 3. Това, което Европа се стремеше да направи след Втората световна война е ликвидирано. САЩ и наложиха пълен контрол. 4. Започва формирането на съюз между държави най-големи ресурси/хора, територия, суровини/. Така че, войната в Украйна ще даде на всеки по нещо - Путин ще си върне руснаците, ЕС ще вземе католическата част от Украйна, украинците най-сетне ще имат държава от украинци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар