Ген. Радев: Без собствена политика, решенията идват отвън

22 септември 2016 11:15   6 коментара   3178 прочита
Ген. Радев допълни, че българите не трябва да приемат страната ни да е най-бедната и изостанала в ЕС. Сн.: БСП
Ген. Радев допълни, че българите не трябва да приемат страната ни да е най-бедната и изостанала в ЕС. Сн.: БСП


Ген. Радев допълни, че българите не трябва да приемат страната ни да е най-бедната и изостанала в ЕС. Сн.: БСП

Когато няма собствена политика, решенията се налагат отвън. Винаги съм казвал твърдо „не“, когато интересите на страната са били заложени "на карта".

Това заяви вчера по време на среща с членове, симпатизанти на БСП и граждани в Попово кандидат-президентът на партията ген. Румен Радев.

Той допълни, че с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова са единственият фактор за алтернатива и искат президентска институция, която да работи за приятелство и партньорство с другите държави.

Ген. Радев подчерта, че президентската институция трябва да ангажира гражданското общество, което да предлага закони, а не те да се пишат от лобисти. Според него ясно трябва да се заяви, че гражданите няма да търпят повече лошото състояние на здравеопазването и като пример посочи болницата в Попово.

„Не приемаме малките и средни предприятия да бъдат в това унизително положение и не само неподкрепени от държавата, а дори и с натиск от нея“, каза също той.

Ген. Радев заяви, че по темата за сигурността няма спокоен човек у нас.

„Трупат се много проблеми. Списъкът е безкраен. Има криза в управлението и ценностите. Дълбоко социално разслоение. Има опасност да загубим традициите, бита и ценностите си. Те да бъдат подменени. Тук сме, за да кажем, че има нужда от промяна“, категоричен е кандидат-президентът.

Румен Радев е на мнение, че трябва да се знае реалното състояние на държавата.

„Има дефицит на истината в страната. Представят ни се напудрени отчети, които няма да ни докарат на верния път. Не трябва да спираме да питаме каква е истината за КТБ, за какво са 16 млрд. лв. заем, 108 млн. лв. по границата. Уж били за защитни съоръжения, а се оказва, че ще строим лагери. Готвят ли ни сценарии да станем буфер?“, попита още ген. Радев.

Той подчерта, че управляващите призовават хората да не „клатят лодката по време на криза“.

„Но за да бъдем в лодката заедно, трябва да имаме вяра на капитана. Много загубиха това доверие и заминаха в чужбина. Колко още ще издържим така – едно-две поколения, и докъде ще стигнем?“, продължи ген. Радев.

Той се срещна и с кмета на община Попово д-р Людмил Веселинов, който му пожела успех в кандидатпрезидентската надпревара.

Три часа по-късно над 500 граждани посрещнаха с бурни аплодисменти кандидата за президент ген. Румен Радев в препълнената зала на Драматичен театър в Търговище. За него беше подготвен и излъчен специално направен филм.

„Въпреки кризата и отдръпването на държавата, трудното ежедневие, виждам несломим български дух, с който ще вървим наред и съм убеден, че ще победим“, обърна се към събралите се ген. Радев.

Според него има нещо, което обединява всички и това е България - свещена дума и земя.

Ген. Радев подчерта, че заедно с Илияна Йотова могат да дадат алтернатива за президентската институция, която ще работи за сигурност във всяко едно измерение.

„Не можем да имаме национална сигурност с неграмотни хора. Ще бъдем социален филтър, който ще спира неразумните решения, в ущърб на българските граждани. Външната ни политика трябва да се прави в София, а навън да се отстоява. Не обратното“, категоричен е кандидатът за президент.

Той е на мнение, че гражданското общество стои пасивно, затова пожела за напред да чува тяхното мнение, идеи и предложения. Според него трябва да бъдат открити причините, за да стигне обществото до тук.

„Истината се натиква в ъгъла. Няма как да излезем от Прехода, ако не се опрем на нея. Няма да се страхувам да питам и каква е истината за 16 млрд. лв дълг, с които капарирахме бъдещето на нашите деца, както и корупцията по високите етажи на властта“, каза още той.

Ген. Радев допълни, че българите не трябва да приемат страната ни да е най-бедната и изостанала в ЕС.

„Тук сме хора, които не просто обичат България, а са отговорни за настоящето и бъдещото на нашата родина. Заедно можем да поставим ново начало. Искаме промяна, нов път за България“, заключи Румен Радев.

източник: dnes.dir.bg

6 коментара
22 Септември 2016 14:44 | ДОКТОРА
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ПОБЕДА ГЕНЕРАЛЕ !!! МУТРАТА БУДА С НЕГОВИТЕ ПОЖАРНИКАРСКИ БОКЛУЦИ, ТРЕПЕРЯТ И ПИКАЯТ КРЪВ ОТ СТРАХ, ЗА ВСИЧКИТЕ ЗЛИНИ СЪТВОРЕНИ НА НАРОДА !!!ГЕНЕРАЛЕ, В ТЕБЕ Е НАДЕЖДАТА НА ИЗСТРАДАЛИЯ НАРОД !!!ПОБЕДА !!!


22 Септември 2016 16:37 | учен
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Генерал Радев, от цяло сърце и душа Ви желая победа! Не съм нито за БСП, нито за някоя от левите партии, стоя твърдо на десни позиции, но Вие ме грабнахте със своята убеденост в това, което правите и вярвам, че ще се справите. Не се подавайте на провокациите от ляво и дясно, достатъчно интелигентен сте и явно сте ги очаквали. Ще победите, защото опонентите Ви изглеждат твърде зле, а страхливците от Герб още "мъдруват".


23 Септември 2016 09:37 | читател
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Доста години бяхме свидетели на "собствената политика" на партията, която ти издига кандидатурата за президент ! Вече сме стреляни зайци и няма да позволим отново тези демагози и крадци от БСП да дойдат на власт и да ни набутат свой президент, особено пък генерал !Нямаш никакъв шанс за президен господин генерал !!


23 Септември 2016 13:46 | 123
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЧИТАТЕЛЮ А ИНАЧЕ ДОПУСНА ДЕМАГОЗИТЕ И КРАДЦИТЕ ОТ ГРОБ НА ВЛАСТ И ОСОБЕНО ПОЖАРНИКАРСКИ ГЕНЕРАЛ ГИДИ МЕКЕРЕТА И МРЪСНИЦИ


23 Септември 2016 17:48 | МИТКО
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

КАКЪВ ПОЖАРНИКАРСКИ ГЕНЕРАЛ Е БУДА ???? ПАГОНИТЕ МУ ГИ КУПИ БАЙ МИЛЕ И СРЕТЕН ЙОСИЧ -ЕДИНИЯ ГО УБИИ, А ДРУГИЯ СКОРО ЩЕ ГО ПРАТИ ПРИ БАЙ МИЛЕ!!!! МУТРАТА БУДА СИ Е ЕДНА ПРОСТА КРАТУНА И ЕДИНСТВЕНОТО ИСТИНСКО ПРИ НЕГО Е ДЕБЕЛИЯ МУ ЗАДНИК, КОЙТО ГО ОПРАВЯ ПОЛИ ОТ СИМИТЛИ !!!


25 Септември 2016 08:45 | до МИТКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДОКТОРЕ, ти с колко псевдонима и имена се подвизаваш и коментираш в този сайт?!?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар