Ген.Атанасов: Борисов разпореди ареста на Нено Димов

14 януари 2020 07:38   1 коментар   3665 прочита


Нено Димов е жертва на своя кариеризъм. Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пред Би Ти Ви. В желанието си да бъде във властта на всяка цена той се превърна в жертва на този, който го е назначил, изтъкна той. 

Нено Димов бе задържан от началника си Бойко Борисов, отсече Атанасов. Борисов е разпоредил неговия арест, категоричен е лидерът на ДСБ. Когато няма вода, ето ви Нено Димов, коментира Атанасов. 


Проблемът с безводието в Перник е потискан заради отминалите избори през 2019, по мнението му. Тепърва трябва да се изяснява какво се е случило в Перник, според него. 
В това Народно събрание няма воля да бъде свалено това правителство, смята генерал Атанасов. 

Целта на ареста е да се сниши общественото недоволство и да не бъде свален Борисов от власт, според него. 

И все пак е време Бойко Борисов да бъде свален, категоричен бе лидерът на ДСБ. Премиерът все повече ни завличал в руските енергийни проекти. Има една камара батаци в това правителство, убеден е Атанасов. 

Магистратите решиха, че има обосновано предположение за извършено престъпление 
В събота Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си. 

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия, а в петък бе обявено, че са иззети документи и по концесията в Банско на "Юлен". 
 

1 коментар
14 Януари 2020 17:11 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Поредното дежа вю...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар