“Фейсбук” и “Туитър” знаят кой си и без да имаш профил

22 януари 2019 10:25   1 коментар   3423 прочита
Снимка: iStock
Снимка: iStock


Снимка: iStock

Алгоритмите на двете мрежи могат да предвидят мнението ти според хората, с които излизаш

Социалните мрежи “Фейсбук” и “Туитър” знаят кой си и могат да предвидят какво говориш дори и да не си регистриран потребител, сочи ново проучване.

Алгоритмите на двете мрежи могат да предвидят мнението ти според хората, с които излизаш. Проучването сериозно подкопава идеята, че личният избор е водещ в борбата за поверителност на личните данни.

Учените от университета във Вермонт и този в Аделаида използват за проучването си повече от 30 млн. публични поста в “Туитър” на близо 14 хил. потребители. Те установяват, че е напълно възможно да се предвиди публикация на човек, който няма профил само като се гледат постовете на осем или девет души от личните му контакти.

Методът е изключително точен – ако даден човек е напуснал социалните мрежи или никога не е бил част от тях, учените могат да познаят бъдещите му публикации или действия с 95% точност.

Учените посочват, че има математически лимит на информацията, която можем да предоставим за себе си в социалните мрежи, но няма никакво значение дали я предоставяме ние или някой, който ни познава.

Ако искате да останете напълно анонимни, трябва да говорите и с всичките си приятели, които имат профили в социалните мрежи.

източник: btvnovinite.bg

1 коментар
22 Януари 2019 18:18 | дрън дрън
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Човек който няма профил няма как да има публикации и лични контакти с хора от социалните фейсбук и туитър Това са волни съчинения
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар