Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките

28 юли 2020 05:56   1 коментар   2989 прочита


Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките 
 3 


Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes. bg 
Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна. 
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната. 

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз. 

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр. 

 
Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка. 

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред БНР Катя Пеева от Гърция. 

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева. 

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените. 

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева. 

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни. 

 .dnes.bg/

1 коментар
28 Юли 2020 09:35 | Виолета
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Докато не съсипят световната икономика няма да се успокоят, всички европейски страни са марионетки на световните финансовите сили. След няколко години ограничения и карантини световната икономика ще рухне. Смешно е, че държат хората за олигофрени с твърденията, че маска на лицето и дистанция от 1. 5м. биха ни предпазили от заразяване ако наистина съществуваше смъртоносен вирус. Наглост обаче е да обвиняват наивните хора и да прехвърлят вината на тях за настоящи наложени ограничения и бъдещи карантини, Не си носите маските и не спазвате дистанция от 1. 5 метра, затова.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар