Ето какви са намеренията на партията на Слави Трифонов

10 октомври 2020 13:43   3 коментара   3668 прочита


 "Ако са верни тези данни - отразяват тенденция, затова гледаме на тях като на тенденция", това каза пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партията на "Има такъв народ", в коментар на данни от социологическо проучване, според които лидерът на партията - Слави Трифонов е най-популярният български политик в момента. 

Той подчерта, че те имат доверие само на международни агенции, измерващи обществените нагласи. 

По думите му "Има такъв народ" няма да отстъпи от три свои искания, които бяха завени в референдума, проведен от тях преди години - за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване. 

Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него. 

"Българският народ заяви ясно, че иска да се случат тези три неща, затова направихме политическа партия. Отиваме на тези избори, за да реализираме тези три точки от референдума и те да станат закон", заяви Тошко Йорданов. 

ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които "Има такъв народ" категорично няма да си сътрудничи в управлението, подчерта Йорданов: 

"Патриотите и "Воля" не ги броим. Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, но ще тръгнем от трите точки от референдума, за които категорично настояване". 

Според зам. -председателя на партията на Слави Трифонов заяви, че няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото "за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът": "Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще ви кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре - над всички".,пише новини бг  

3 коментара
10 Октомври 2020 16:08 | �������
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ТОШКО ТОВА НЕ ВИ Е СЦЕНА ЗА КОНЦЕРТИ ДА СЕ ПЛЕЗИТЕ И ПОДИГРАВАТЕ С ПУБЛИКАТА. НЕ СКАЧАИТЕ ОТ ВИСОКО ЧЕ МНОГО ЩЕ БОЛИ.....


10 Октомври 2020 17:26 | Щирлиц
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Тези ще са най свестните в следващия парламент.


12 Октомври 2020 07:53 | бая
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гладна кокошка просо сънува, тия не са наред нещо с главите си
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар