Експерт: Все по-малък става шансът за Брекзит

04 декември 2020 06:49   1 коментар   3049 прочита


 
 

Намалява перспективата за пробив в преговорите между Обединеното кралство и ЕС за търговските отношения след Брекзит, твърди високопоставен източник на британското правителство, цитиран от Би Би Си. 

Политическият редактор на медийната компания Лора Кюнсбърг съобщи, че пожелалият анонимност източник е посочил, че екипът на ЕС е "внесъл нови елементи в преговорите в последния час". Източникът обаче е допълнил, че пробив все още е възможен през следващите няколко дни. 

Преговорите в Лондон продължават без прекъсване вече второ денонощие. Риболовните права и честната конкуренция продължават да са двата най-щекотливи въпроса. 

Друг източник, този път от ЕС, е заявил пред Лора Кюнсбърг, че преговорите "се влачат" изключително бавно по въпроса за конкуренцията, защото двете страни не могат да се споразумеят по правилата за съблюдаването й. Кюнсбърг коментира, че "проблемите за решаване не са нови, но от британска страна сякаш остава чувството, че разгoворите са се върнали с 24 часа назад". 

По-рано ирландският външен министър Саймън Ковъни заяви, че те са "в самия си край" и ще приключат до дни. 

1 коментар
04 Декември 2020 21:52 | Стефанов Аха.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Англичаните, които не са никак глупави накрая разбраха, че ЕС е повече тегло, отколкото файда. Макар и след толков години. А да видим, българите, които се смятат също за умни, кога ще стигнат до нивото н англичаните и да сторят като тях?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар