Държавния секретар на САЩ Майк Помпео: България ще е една от първите страни, които ще получат от американската ваксина за коронавируса 

02 април 2020 07:24   4 коментара   3283 прочита


Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага за ограничаването на вируса. 

Премиерът представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Борисов подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса. 

Премиерът посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. „Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса“, каза в телефонния разговор Майк Помпео. 

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Борисов поиска комплекти за тестове по метода PCR. 

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов. / Нова тв 

4 коментара
02 Април 2020 09:36 | Т. Живков
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ДУМИ, ДУМИ И ПАК ДУМИ


02 Април 2020 10:15 | �������������-����������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ И БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ ВЕЧЕ ОТ ТАЗИ ВАКСИНА НА САЩ, А ТЯ СЕ НАРИЧА КОРОНА ВИРУС. СЕГА ПУМПАЛА-ПОМПЕО ПИТА МУТРАТА ДАЛИ ДЕЙСТВА А ТОЙ МУ ОТГОВОРИЛ САМО 459БР. ЛОШ МАТРЯЛ, ИЗЛЕКУВАНИ В ГРОБИЩАТА. МАЛКО СА КАЗВА ПОМПЕО, ТРЯБВА ДА ИЗЛЕКУВАТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА ДА СЕ ПОЗДРАВИМЕ С ДОБРИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ.


02 Април 2020 12:29 | ��������РИКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хора, ако искате да сте здрави - ДА НЕ СТЕ ПОСМЯЛИ ДА ВЗЕМЕТЕ ОТ ТАЗИ ВАКСИНА!!


02 Април 2020 13:44 | Сирма Войвода
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Няма да стане. Ще трябва Първо да мине през ЕС, иначе може и оптни ваксини да докарат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар