Доналд Тръмп атакува сделката за нов президентски самолет

07 декември 2016 10:07   1 коментар   5408 прочита
Доналд Тръмп: Анулирайте договора с ”Боинг”. Сн.: БТА
Доналд Тръмп: Анулирайте договора с ”Боинг”. Сн.: БТА


Доналд Тръмп: Анулирайте договора с ”Боинг”. Сн.: БТА

Доналд Тръмп иска по-добра цена за бъдещия президентски самолет, "Еър форс 1", и настоя договорът с "Боинг" просто да бъде анулиран, предадоха Франс прес и БТА.

Американската самолетостроителна компания строи чисто нов самолет 747 "Еър форс 1" (Air Force One) за бъдещите президенти, „но цената е извън контрол, над 4 милиарда долара. Анулирайте поръчката!", написа Тръмп в Туитър.

„Нещата със самолета са напълно извън контрол. Според мен това е направо смешно, "Боинг" са понадули цената. Искаме компанията да печели пари, но не чак толкова”, каза малко по-късно новоизбраният президент пред журналисти в кулата "Тръмп" в Ню Йорк.

За момента "Боинг"е въздържа от коментар.

Американските военновъздушни сили обявиха през януари 2015 г., че самолет "Боинг 747-8" ще замени двата самолета, използвани сега от американския президент . "Еър форс 1" е един от най-известните символи на САЩ, отбелязва Ройтерс.

ВВС са предвидили бюджет от общо 3 млрд. долара за два самолета 747-8, но този вид сделки рядко се вместват в първоначалните рамки.

Използваните в момента два самолета са поръчани от президента Роналд Рейгън и са в експлоатация от началото на 90-те години на миналия век.

Според сайта на компанията американските президенти ползват машини на "Боинг" от 1943 г.

Самолетите 747-8 са дълги 73 метра, имат размах на крилете от 68 м и могат да летят директно от Вашингтон до Хонконг (1600 км), по-далече от сегашните "Еър форс 1".

"Еър форс 1" всъщност е позивна за всяко средство за въздушен транспорт, на борда на което се намира президентът на САЩ.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
07 Декември 2016 12:41 | ДОКТОРА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, ПРОВЕРИ КОЛИТЕ НА НСО, ЗАЩОТО МУТРАТА И ОТ ТАМ Е ВЗЕЛ РУШВЕТИ В МИЛИОНИ !!! РАДЕВ, ПРОВЕРИ, ВСЯКА СТЪПКА НА ИЗВРАТЕНЯКА ОТ БАНКЯ И ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ СВЯТ -ТОЗИ БОКЛУК НАДМИНАВА ПО КРАЖБИ ВСИЧКО КОЕТО Е ИЗВЕСТНО В СВЕТА ПО КОРУПЦИЯ !!!ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА КРАЖБИТЕ НА МУТРИТЕ ОТ ГРОБ ИЛИ ЩЕ СИ ПЪРВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ ИЗКАРАЛ МАНДАТА СИ !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар