Долната камара гласува отстраняване на Тръмп, той им се подигра

19 декември 2019 08:00   1 коментар   4820 прочита


Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп. Първото гласуване - за злоупотреба с власт – мина с 230 гласа „за” срещу 197 гласа „против”, а второто – за възпрепятстване на работата на Конгреса – с 229 законодатели „за” и 198 – „против”.  

Така Тръмп може да стане третият президент на САЩ, който отива на процес за свалянето му от поста.   Гласуването беше чисто партийно – всички демократи, които са мнозинство в Камарата, гласуваха „за”, а републиканците – „против”.   Докато Камарата дебатираше, Тръмп присъстваше на предизборен митинг в Мичиган.  

„Нямам чувството, че съм отстраняван от поста. Страната се развива по-добре от всякога, не съм направил нищо лошо, и имам огромна подкрепа в Републиканската партия, каквато не съм имал досега”, обяви американският президент.   Белият дом на свой ред излезе с изявление, в което изрази увереност, че президентът ще бъде напълно оправдан по делото в Сената.  

Заедно с Бил Клинтън и Андрю Джаксън, Доналд Тръмп става третият американски президент с официална процедура за сваляне от власт.   Новината завари Тръмп в Мичиган. „Не се чувствам като подложен на импийчмънт“, заяви той.   Той се изказа и по адрес на опонентите си от демократическата партия:

„С порочните си действие днес демократите на лудата Нанси Пелоси се окичиха за постоянно със знака на срама.   Прекарвам си добре, чак е откачено. Не се притеснявам“, заяви американският президент.   Процесът по импийчмънт сега отива в Сената, където трудно ще мине, тъй като камарата е контролирана от републиканците. Очаква се процесът да започне през януари.  

  Blitz.bg: 

1 коментар
19 Декември 2019 10:59 | Балък
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Направо изгоря като коледа крушка. Американците за пореден път доказват, че са свободна нация и не искат Тиквуни на власт.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар