Днес от 17:00 часа: "Всенароден митинг протест" на площад "Народно събрание" 

21 ноември 2020 08:16   2 коментара   2051 прочита


Днес от 17:00 часа: "Всенароден митинг протест" на площад "Народно събрание" 
 

Очаква се към протестиращите да се присъединят и майките от "Системата ни убива". 

Исканията остават същите - оставка на правителството и избори. 

Демонстрация, обявена като "Всенароден митинг-протест", ще се проведе днес от 17. 00 часа на площад Народно събрание, съобщи Българското национално радио. Исканията остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, разпускането на Народното събрание и насрочване на извънредни предсрочни парламентарни избори, каза Николай Захирев представител на протестиращите: 

„В пет часа се събираме, за да получим оставките на тези хора, защото в момента цялата ни държава е в разпад. Всички вие сте свидетели как от некадърност и неспособност да се управлява държавата, тя дори не се управлява, тя не е и на автопилот, защото автопилотът явно отдавна е повреден, но умират хора по стълбите на болници, в линейки, обикаляйки от точка на точка, защото в момента до такава степен е неспособно изпълнителното ръководство на държавата да се справи със ситуацията, че е абдикирало и не се появява дори на работните си места“. 

Към протеста се присъединяват и майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", допълва fakti. bg. Вера Иванова от инициативата заяви, че протестите продължават заедно с протестиращите от т. нар. Орлов град и палатковите лагери пред Софийския университет и президентството. 

2 коментара
21 Ноември 2020 11:46 | Живко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Борисов, позор, оставка и затвор.


21 Ноември 2020 15:24 | Шатев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

О С Т А В К А тикво.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар