Димитър Главчев предлага и земеделският министър да бъде освободен от поста

16 април 2024 16:53   1 коментар   2555 прочита


Предложението до президента е Георги Тахов да заеме мястото му

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, предаде bTV.

В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.

"В резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора", посочват от Министерския съвет.  

Вчера, 15 април, той предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев Главчев предложи поста да заеме Даниел Митов. 

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочи необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

bTV научи, че координацията между главата на правителството и министъра на външните работи по време на конфликта и ескалацията на напрежението между Иран и Израел била трудна. Имало е затруднение и по отношение на координацията на българската позиция във връзка с атаката на Иран.


Още за: пост   министър   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
17 Април 2024 08:38 | апаш камботов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, ОТ посолството ПРЕДЛАГАТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар