Десетки българи са блокирани в Германия, заради липса на PCR тест 

01 февруари 2021 05:53   3 коментара   2720 прочита


 

 
Повече от 30 българи са блокирани в Германия. Сред тях има и малки деца. Това твърдят някои от пътуващите. 

По думите им те са пътували с автобус от София за Франция, но на влизане в страната, около 15 часа днес, те са спрени заради липса на PCR тестове, съобщава Нова телевизия. 

Те разказаха, че преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест. Полицията пък им е съобщила, че това е било ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест не могат да продължат. Тези, които пък имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове. 

„От 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия”, каза една от блокираните българи. 

„Ситуацията действително е комплицирана. Нотата, която е публикувана от външно министерство, е публикувана след като автобусът е отпътувал. Опитваме се да разрешим случая. В момента ситуацията на място не може да бъде разрешена. Затова сме организирали автобус, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след около 6 часа”, заяви Георги Атанасов – изп. директор на транспортната фирма. 

3 коментара
01 Февруари 2021 10:36 | ДОГАН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

АМА БЪЛГАРИ ИЛИ ГИЯУРИ УТОЧНЕТЕГИ ТЕЗИ ДЕТАИЛИ БЕ ДЖАНЪМ.


01 Февруари 2021 10:49 | Павел
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Тихо, резана пишко.


01 Февруари 2021 19:17 | buchi
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Темерел за згантта
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар