Депутат от Воля: БСП ни казаха, че нито едно правителство не може да напълни Студена.

20 януари 2020 08:48   1 коментар   2923 прочита


ГЕРБ се подигра на народа с назначението на ревизор за екоминистър 

 

Депутатът от Воля Пламен Христов разкри в сутрешния блок, че в партията продължават да умуват дали ще подкрепят или не предстоящия вот на недоверие към правителството. 

 
"Решението на Воля дали да бъде "за" или "против" вота ще зависи изцяло от това дали БСП или ГЕРБ ще съумеят да предложат адекватни мерки за обезпечаване на нормалните условия на живот на гражданите на Перник докато се излезе от кризата. Ние не разглеждаме вота толкова като политически акт, колкото като инструмент да успеем по някаъв начин да подсигурим нормалните условия за живот на перничани.

Защото ние трябва да си отговорим на някоко въпроса преди да правим каквото и да е действие, каквото и решение да вземем. Питахме БСП - ако вотът успее и правителството бъде свалено вие готови ли сте да доизкарате мандата, и какви са мерките, които вие ще предложите за справяне с кризата. На първия въпрос отговориха: "Не, ние няма да поемем и да доизкараме мандата, отиваме на избори и служебен кабинет". На втория ни въпрос казаха:

"Нито това, нито което и да е следващо правителство може да напълни язовир Студена". Така за нас стана ясно, че БСП нямат никакво решение на проблема и второ за тях е самоцелно да свалят правителството", каза Христов в сутрешввия блок на БНТ. 

"От другата страна, естествено, че когато едно правитество е довело тази криза, то е изчерпало абсолютно всякакъв кредит на доверие и трябва да си отива. До момента действията, предприети от ГЕРБ, е да назначан експерт-ревизор за министър на екологията и по този начин съвсем цинично да се подиграят на българския народ, като за пореден път доказаха, че за тях е по-важно да угодят на коалиционния си партньор ВМРО и да управляват държавата на квотен принцип.

Именно поради тази причина ние от Воля се противопоставихме и напуснахме залата. Така че при тази ситуация е трудно да вземем решение. Предложението на кабинета да се отклони вода към Перник е някаква стъпка напред, въпреки че аз съм малко резервиран все още", заяви още депутатът. 


 
"Трябва да се подходи практично, а не политически. Трябва да се гледа през очите на перничани. Като гледам, на управляващите ще им стигнат гласовете на ГЕРБ, НФСБ, ВМРО и Атака за оцеляване. Ние винаги сме опозиция.

1 коментар
20 Януари 2020 16:13 | �������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПЛАМЕНЕ. ФИНАНСОВА ЗДЕЛКА ЛИ СИПРОСИТЕ ОТ БОИКО В ЕФИР. НО БОИКО НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТ. И ЗНАЕ ДУРИ ВИЕ С АТАКА ЩЕ ФИНАНСИРАТЕ ЗА ДА НЕ ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЗАЩОТО СТЕ ПОЛИТИЧЕСТКИ ТРУПОВЕ. И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ И ДВЕТЕ ПАРТИЙ ЩЕ ПОДКРЕПЯТЕ БОИКО. А ТАКА И СЕБЕ СИ. ЗАЩОТО СТЕ ВЛАСТОМАНИЙ. ТАКА ЧЕ СЕ СКРИТЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАИТЕ ПРЕД НАРОДА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар