Делян Пеевски с писмо до премиера: Не се справяте с управлението

29 ноември 2023 08:44   12 коментара   4977 прочита


 

 
Председателят на ПГ на ДСП Делян Пеевски изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков. В него той го обвини, че не се справя в качеството си на министър-председател и го определи като "онлайн премиер за собствен пиар", съобщиха от партията. 

Цялото писмо прочетете тук: 

Г-н Премиер, 

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. 


Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т. н. 

И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо. 

 
Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд", така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони. 


И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате. 

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха. 

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера. 

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток. 

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал. 

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо. 


 

12 коментара
29 Ноември 2023 08:51 | ....................
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Е, нема такава държава! Това прасе, престъпник, поставен на пиедестал. Вместо да е в затвора, той дава акъл и дърпа концине в държавата, ако изобщо имаме държава. Просто не е истина. За това няма нищо да се промени, никога при нас.


29 Ноември 2023 09:06 | 112233
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Еееее... Кой дава скъл! И каква любов към народа кипи! АМАН...!


29 Ноември 2023 09:14 | ДЕПМ
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Сега остава и тиквата от Банкя да се изкаже по въпроса.... Вместо да търкат наровете в затвора до живот!!! Няма никаква държава!


29 Ноември 2023 09:24 | малоумен
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ако искате Пеевски да стане още по-богат
-гласувайте за ДПС..


29 Ноември 2023 09:27 | факт
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

а не е ли прав?????


29 Ноември 2023 09:35 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пеевски - Премиер !Пеевски - Премиер !Пеевски - Премиер !Пеевски - Премиер !
Ха ха ха ха !
Просълзих се !
След Боко, май е време и на него да дадем шанса!
Ха ха ха


29 Ноември 2023 09:38 | 1
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Напълно е прав, но на такива като сегашните управляващи не им изнася, това което говори.


29 Ноември 2023 09:44 | Минаващ от тук
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

И да е прав, няма никакво значение. Този заедно с цар тиква от Банкя трябва да са в зандана.


29 Ноември 2023 09:55 | Тъпото и Кокорчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ала бала с президента...


29 Ноември 2023 11:50 | ///
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Какъв му е проблема? Затиснал е пари от Булгартабак, КТБ и още малко дребни, да ги раздвижи и да купи и трите енергодружества и да нямаме ядове с електриката....


29 Ноември 2023 13:14 | saroan
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не познавам, а и не приемам куртоазията, особено в реалните неща. Единия прееба едни от най- печелифшите предприятия, за другия не знам, то и други помагат за довършване на държавата. Но в случай, че купи Енергото, ти ///май сам ще се откажеш от услугите им. Дано греша.


30 Ноември 2023 18:04 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Няма да се учудя ако нещо стане с Патриарха, Пеевски да се кандидатира и за този пост....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар