Делян Пеевски иска да контролира еврофондовете

28 септември 2023 13:03   1 коментар   3350 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Ще предложим заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол на еврофондовете, съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Всичко по тези теми ще минава през парламента, ще прегледаме внимателно нещата, които се отнасят до тези проекти, защото трябва да се решат проблемите на хората. Ще се запознаем с нещата и ще вземем експертно мнение как ще се реши проблемът, посочи той, предаде Факти.бг.

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил, предава БТА. Плановете са отложени за приемане в петък от правителството, организира се бързо обществено обсъждане, без да са уведомени заинтересованите страни, обяви на извънреден брифинг в парламента Красимир Вълчев.

Не знам дали волно или неволно, но всъщност тези изявления направо лъжат хората за това за какво става дума, коментира по-късно пред журналисти премиерът Николай Денков.

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера, твърди се грешката е неволна в тези изречения и това е формална оценка на тези фирми, посочи Делян Пеевски тази сутрин. Той уточни, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона.

Програмата се отваря догодина, трябва да има ясни критерии как се избират компаниите и какво ще донесат за региона като развитие, посочи депутатът от ДПС.

Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес, заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони, обясни той.

1 коментар
28 Септември 2023 18:01 | KOKO
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

xaxaxaxax..... xaxa..... xaxaxaxa....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар