Цветан Цветанов: Павел Вълнев дари 1 млн. лева на "Републиканци за  България

12 февруари 2021 09:23   7 коментара   2881 прочита


 Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов бил на заплата при заместника си в партията Павел Вълнев, който има печеливш бизнес в САЩ. Това Цветанов съобщи в интервю за bTV, но отказа да назове размера на заплатата си, определяйки я като „средна за американските стандарти“. 

Цветанов обяви, че е щял да напусне ГЕРБ и без Апартаментгейт. 

„При всички положения щях да напусна ГЕРБ, особено наблюдавайки развитието на партията в последната година и половина. Има тотална промяна на концепцията от самото създаване на ГЕРБ – ние бяхме алтернатива на статуквото, а в последната година и половина имаме Турски поток, АЕЦ „Белене“ – неща, които в първия управленски мандат въобще не можеше да се изрекат в публичното пространство“, каза Цветанов. 

Той за пореден път обяви, че „Републиканци за Блъгария“, не само ще влезе в парламента, а и ще бъде незаобиколим фактор. Вълнев, който от 21-годишна възраст живее в САЩ, е дарил досега 1 млн. лева на "Републиканци за България", като ще продължи да го прави и за предизборната кампания, обясни Цветанов. 

Водещият Антон Хекимян попита колко е голяма заплатата на Цветанов, който обяви, че е малко по-малка от неговата. "Вие откъде знаете колко е моята", каза Хекимян. "Не знам, питам ви. " 


 
"Не мога да кажа, тъй като е корпоративна тайна", обясни тв водещият. 

"И аз не мога по същите причини", каза Цветанов. 

Политикът обаче допълни, че всички данни за него са в НОИ и други институции и че ще станат публични, когато влезе в Народното събрание. 

Той се запознава с Вълнев преди години, когато гостува в тв BiT. Тогава един от журналистите там обяснил, че е добре да се види със собственика й. Така двамата се срещат и постепенно стават дори семейни приятели. 

Проектът на Вълнев - BiT, вече не съществува, заради ограниченията и невъзможността да има реклама, каза Цветанов. Самият Вълнев поставил няколко условия на Цветанов, за да правят заедно партия. Едно от тях било дали има зависимост от ДПС. 

"Вълнев е с двойно гражданство. Нито може да стане министър, нито депутат. Но трябва да сме широко отворени към тези българи, които могат да инвестират. Той го прави в много държави по света, както и на Балканите", каза Цветанов. 

Той обясни още, че Вълнев не му е дал пари на него лично, а е превел суми към партията, за да може да функционира. 

"Не само ще прехвърлим бариерата, но ще бъдем незаобиколим фактор", каза Цветанов по повод предстоящите избори. Той обясни, че преди ден е обиколил 7 общини в благоевградска област заедно с Павел Вълнев и е доволен от младите хора, които ги подкрепят. Много малко хора са се присъединили от ГЕРБ към "Републиканци за България". Има и доста бивши полицаи в новата партия, каза още Цветанов. 

7 коментара
12 Февруари 2021 10:14 | 1232
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Защо ли не раздава на хората пари за еитака ?
Как Цв ще получи 1 мил. за еитака???
Превръзка на очите на хората - те са сляпи


12 Февруари 2021 10:23 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

цвЪ е мошеник, използвач и нагаждач с малък капацитет...


12 Февруари 2021 11:15 | Ха ха ха
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Какво можеш да правиш, питали цвЪ, а той: мога да тичам...?!?!?!


12 Февруари 2021 14:18 | Borimir
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Успех на Републиканци за България!


12 Февруари 2021 14:45 | Пепи
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Един процент макс.


12 Февруари 2021 19:56 | ГРОБАРИЯ
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

първа политическа сила заради атанас камбитов в благоев град.


12 Февруари 2021 22:17 | Милен4о
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не знам какво си мисли Цветанов. В продължение на 10 години си неотлъчно до Бойко Борисов, а сега изведнъж се правиш на опозиция. Никой не е толкова глупав, за да гласува за него.
Цветанов е марионетка на американците. От посолството му дръпват конците и той веднага скача срещу руснаците – ту за Навални, ту за Турски поток. Така гласове не се печелят.
Цветанов още не е дал смислено обяснение за апартаментите си. Първо да каже как човек с държавна работа се е сдобил с толкова имоти и чак тогава да се кандидатира за каквото и да било.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар