Цветан Цветанов: Най-добрият избор на изтребител е F-16, решението е експертно

22 декември 2018 12:14   5 коментара   5247 прочита
Кадър: бТВ
Кадър: бТВ


Кадър: бТВ

Лидерът на ПГ на ГЕРБ заяви, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”

Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се преговоря със САЩ за нов тип боен самолет – изтребител F-16, е експертно. Това В студиото на „Тази сутрин” лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че предстои да започне съгласувателна процедура, която ще продължи около 14 дни и на следващото заседание на Министерски съвет ще се вземе решение.

„Очаквам в рамките на януари месец този дебат да бъде приключен в рамките на българския парламент. Изборът за F-16 е най-добър от стратегическа гледна точка за защита на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, каза Цветанов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ посочи, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”.

„За тях президентът Радев много алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, за да може правителството, назначено от Румен Радев да избере „Грипен” и да елиминира всички останали”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Тази седмица държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за уведомяване при задържане на лице. Цветанов каза, че те се налагат заради европейски разпоредби.

„2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. От 2018 г. тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се говори за „таен арест”. От самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита. Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези роднини да не бъдат уведомени за задържането на лицето?”, посочи Цветанов.

източник: btvnovinite.bg

5 коментара
22 Декември 2018 18:02 | тамерланд
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ПО ВРЕМЕТО НА ВИНЕТУ Е НЯМАЛО САМОЛЕТИ ПЪК ЕДИН ФИЗКУЛТУРТИК КВО РАЗБИРА ОТ САМОЛЕТИ


22 Декември 2018 21:12 | Байко
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Това е най-политическото и най-неекспертното решение. Каза го горе-долу и Каракачанов. Лично за мен обаче това решение е правилно, защото какъвто и самолет да купихме няма никакво значение. Защото с тези Ф-16 на кого бихме противостояли? Единствения ни реален противник/по натовска, не по славянска линия/ е Русия. Нали така? Има ли наивник, който да смята с тези ефчета шестнайсетки ще направим нещо на тая супер сила? Тогава каква е целта на сделката? Първо, да покажем на Тръмпито, че в очертаващото се разпадане на ЕС има верен съюзник/нещо подобно при Тато към СССР/. Второ, особено важно е да се знае, че след тато е налице БАТО. Така, че мислете му - има кой да мисли за НЕГО, и да го пази. А на народа български - май... та му, така да се каже. Примерно казано.


22 Декември 2018 22:21 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Разбира ви гайдата от военна музика. Пусната е поръчката за Южен поток. На 29-ти т. м в Гърция пристига първия танкер с втечнен газ от Америка. Дженерал електрик иска да участва в Белене. F-16. Следват концесиите за летищата. На кой ще ги дадат. Чак след това картинката ще просветне. Няма да е неблагоприятна за България. Включваме се последни в района, но без участие на китайци.


23 Декември 2018 09:39 | Бай Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Възможно е, моята гайда да не разбира от военна музика, но винаги мога да изсвиря “ Шуми Марица” на нея. Правиш интересни паралели, Старогражданино! Преди около десетина дена от Брюксел, Еднокнижника обяви кой според него, трябва да достави изтребители за БА. Съвсем случайно се случи същото. Сега очакваме погалване по главицата от Тръмп. Лоби, лобизъм!? Президента бърка... Тази седмица, ЕК глоби БЕХ със 77 мил. евро заради държавен монопол. Теменужка се пенявеше по телевизора, че се защитавала националната сигурност. Винету обяви, че се спазарили с ЕК за глобата, която иначе щяла да е много повече и ще бъде платена с парите от печалбата на държавният холдинг, разбирай с нашите пари. ЕК не знаеха... Дженерал електрик ще участват в “Белене”, влагайки платеното от нас руско оборудване!? Не мисля! Летищата също са част от националната сигурност и ако това за което говориш се случи ще бъдем колонизирани отново. И в замяна ще получим огледалца, маниста и други дранкулки, защото парсата ще я


23 Декември 2018 09:54 | Бай Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

е прибрал Винету и шайката му (реф. към американските централи Марица изток-б. а.) .Апропо, Южен поток чий газ ще пренася!? Компресиран американски, добит с фрекинг от някоя колония и превозен с кораби!? Руски!? Или за Правителството няма значение, важното е да бачка БЕХ, национално сигурно и отговорно и да прибира парсата от и без това изтънял българин и български бизнес и да пълни торбичките на малцина избрани!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар