Членове на БТПП не виждат в предизборните програми на партиите конкретни мерки

07 май 2013 17:45   1 коментар   6024 прочита
Снимка: БГНЕС архив
Снимка: БГНЕС архив


Снимка: БГНЕС архив

Повечето компании, членове на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) не виждат в предизборните програми на партиите конкретни мерки за изпълнение на поетите обещания от тяхна страна. Това показват данни от анкета на БТПП за периода 25 - 26 април 2013 г.

Данните показват, че 53% от анкетираните смятат, че в предизборните програми липсват конкретни мерки за изпълнение на обещаното. По отношение на заетостта, която повечето кандидати на парламента залагат като приоритет, над половината от фирмите 54% са на мнение, че липсва обосновка за изпълнението на подобен ангажимент.

Бизнесът предупреждава, че при увеличаване на преките данъци и ДДС ефектите преди всичко ще са свързани с нарастване на сивата икономика (според 73%) и ръст на безработицата (според 48%). Едва 5% считат, че увеличаването на данъчната тежест ще доведе до повече приходи в бюджета.

Основната част от бизнеса е на мнение, че в предизборните програми на партиите липсват ясни предложения за решаване на проблемите с монополите (според 78% от фирмите), в здравеопазването (според 76%), в образованието (според 67%) и в пенсионната система (според 75%).

източник: btvnews.bg

1 коментар
08 Май 2013 13:01 | +
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички български граждани не виждат конкретни мерки и програми от всички партии за преодоляване на безработицата и в борбата с корупцията.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар