Цацаров също подкрепи апела за оставката на Панов

22 май 2020 07:32   1 коментар   2100 прочита


  И бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров подкрепи апела на 11 членове на предния състав на ВСС за оставка на шефа на ВКС Лозан Панов, пише "Монитор". Цацаров коментира темата в отговор на журналистически въпроси преди старта на заседанието на парламентарната комисия, наблюдаваща работата на КПКОНПИ.

"В този избор съм участвал и аз. Към този момент не съм магистрат, за писмото на колегите разбрах от медиите. Не съм в правото си в момента да изразявам каквито и да е писмени становища пред ВСС. Но ако трябва да го кажа по друг начин – да, подкрепям всичко онова, което те са написали", посочи Цацаров.

На въпрос за иска на оглавяваната от него комисия за запориране на имущество за 500 000 лева на разградския подсъдим бос Иво Прокопиев и на имущество на Стоян Александров, шефът на КПКОНПИ коментира: "За Стоян Александров и Прокопиев са получени постановления за повдигане на обвинение, извършени са съответните проверки и е установено имущество, което ние смятаме, че е незаконно придобито с оглед на това от съда се предентдира отнемането му.

По отношение на Александров имуществото е на много висока стойност. Там става въпрос за незаконна банкова дейност с изключително големи размери и съответно имущество, което може би е придобито като обезпечение в резултат на това, което никак не е малко, то е над 10 млн. лв".  блиц

1 коментар
23 Май 2020 07:52 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Операция "Пълно овладяване" е в ход. Политически партии - има само една. Парламент - реално с една парламентарна група. Министерски съвет - реално с един министър и много изпълнители на решенията му. Медии - много, но с едно звучене. Прокуратура - оседлана. Култура - опитомена. Съда - горе-долу свободен в решенията си, но "горето" е овлаодяно почти. Още малко остава. Президента - знам ли? Но май и на него му иде ред.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар