Българка е сред изчезналите лица след свлачището в Италия, издирването продължава

27 ноември 2022 14:03   2118 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Издирването на изчезнали от свлачището на италианския остров Иския в Неаполския залив продължи през цялата нощ. До момента равносметката остава непроменена: една жертва, която е 31-годишна местна жителка, 13 ранени и 11 изчезнали, сред които има и българска гражданка.

Кабинетът е на извънредно заседание за взимане на спешни мерки в помощ на пострадалия район.

В списъка на изчезналите фигурира 58-годишната българка Николина Благова, омъжена за местен жител. Сред издирваните има и семейства с деца.  Откриването им е много трудно поради огромните количества кална земна маса и скални отломъци, срутили се от планината Епомео върху селището Казамичиола терме и стигнали чак до морето, съобщи БНР.

Поради това в издирването се включиха и водолазни екипи. Министърът на Гражданска защита и морската политика Нело Музумечи очаква кабинетът да обяви за остров Иския извънредно положение и на първо време да отпусне 2 милиона евро за спасителните дейности и за осигуряване на всичко  необходимо в случая. Специалисти и геолози наричат случилото се "предизвестено бедствие" заради строителството на острова от части и незаконно, чийто терен от вулканичен произход е силно податлив на свлачища. /Bulgaria on air

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар