България ще се опита да развали сделките със заменки

28 ноември 2012 10:30   1 коментар   20440 прочита


България ще се опита да развали сделките със заменки, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Страната ни е разследвана от ЕК, заради договорите, сключвани по време на управлението на Тройната коалиция и е заплашена от огромни парични санкции. Работна група, начело с председателя на правната комисия в парламента Искра Фидосова ще изготви и законодателни промени.

Страната ни ще настоява собствениците на земи, придобити вследствие на заменки да върнат имотите на държавата или доплатят разликата между пазарната и реалната цена, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Става въпрос за общо 147 сделки, сключвани в периода 2005 - 2009 година, когато на власт бе кабинетът Станишев.

"Очаквам повечето от бенефициентите да върнат земите на държавата, защото иначе биха им излезли много скъпо.", коментира Найденов.

За целта се сформира работна група, председателствана от Искра Фидосова, чиято задача ще бъде да подготви законодателни промени, които да регламентират въпроса и за вбъдеще.

"Гарантирам, че до края на март 2013 година ще имаме промени, които да минат на второ четене в Народното събрание. При промените сме изправени пред два казуса - как да регламентираме правилата за бъдещи заменки на държавни имоти и от друга страна - как да процедираме за случаите със стара дата.", обеща Фидосова.

Договорите са разглеждани от ЕК и страната ни е заплашена с финансови санкции в много големи размери. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че каквито и санкции да бъдат наложени на страната ни от Брюксел, решението няма да бъде обжалвано.

източник: news.plovdiv24.bg

1 коментар
28 Ноември 2012 13:04 | 222
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕЙЙЙЙ СТГА СТЕ НИ БАЛОМАСВАЛИ. МАНДАТА ТИ МИНА МИРООООО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар