Борисов заминава за Южна Корея, ще посети "Хюндай Мотор Груп"

24 септември 2019 09:42   1 коментар   2604 прочита
Снимка: Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет


Снимка: Министерски съвет

България очаква инвестиция от 1,5 млрд. долара в изграждането на завод за батерии за електромобили

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на официално посещение в Южна Корея до 27 септември, съобщиха от правителствения пресцентър.

Визитата му се провежда в навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2020 г. Това е първото посещение на български премиер в Република Корея. Премиерът ще се срещне с министър-председателя на Южна Корея Ли Нак-йон и президента Мун Дже-ин. В състава на делегацията са вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов.

В рамките на посещението премиерът ще посети Центъра за научноизследователска дейност на "Хюндай Мотор Груп" в град Хуасонг и Университета за чужди езици "Ханкук" в Сеул. България очаква мащабна южнокорейска инвестиция от 1,5 млрд. долара в изграждането на завод за батерии за електромобили, обяви през август премиерът по време на Каспийския икономически форум в Туркменистан.

В средата на септември се проведе второто заседание на Съвместната българо-корейска комисия за икономическо сътрудничество в Сеул, след което стана ясно, че компаниите с южнокорейско участие в България са 249, а инвестициите от азиатската страна у нас възлизат на 213 млн. евро, което я нарежда сред 30-те държави по общ обем инвестиции у нас.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
24 Септември 2019 16:41 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вече е представен като премиер в оставка. Най-малко от посланика там. На кого да говориш.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар