Борисов със свирепа закана към РСМ: Внимавайте да не разлютите българите, защото най-страшно е…

25 януари 2023 23:51   4 коментара   3574 прочита


Ще разговарям с лидера на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско ниво да се осъди побоят над Християн Пендиков, заяви лидерът на ГЕРБ на среща с Габриела Димкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще запознае президента на Европейската народна партия Манфред Вебер с пребития македонски българин Християн Пендиков в Охрид.

Борисов се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той подчерта, че тази среща трябва да послужи като ясно послание към македонските власти.

„Осъждаме агресията срещу Християн Пендиков. Ще разговарям с лидера на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско ниво да се осъди побоят над него“, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той призова македонските власти – премиер, министрите на вътрешните и външните работи – да направят всичко възможно, за да бъдат задържани и наказани виновните за побоя. „Само така РСМ ще докаже, че е правова държава“, подчерта Борисов.

Той напомни, че България най-много е помагала на РСМ, но в Скопие трябва да внимават „да не разлютят българите“. „Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме направили за РСМ. Винаги са имали пълната ни подкрепа. Затова ги призовавам, още веднъж казвам - осъдете нападателите“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подобни действия, като това нападение и бездействието за неговото наказване, са недопустими.

„Нашият гняв не е безобиден. Нашата обич и любов към вас е огромна като държава, но и гневът ни е тежък. РСМ ще го изпита, ако властите бързо не си свършат работата и не накажат виновните“, обърна се Борисов към Скопие.

Майката на Християн - Габриела Димкова, благодари за всичко, което направи българската държава, лекарите и подкрепата от страна на Борисов. Тя пожела никога повече в РСМ да няма подобни инциденти. Всеки трябва да има право да изразява своята етническа принадлежност, каза Габриела Димкова.


Още за: Борисов   рсм   бой   Още от: България и свят

Принтирай статия
4 коментара
26 Януари 2023 00:54 | Николай
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Обръщам се към всички журналисти! Започнете да задавате върпоси към всички политици и най-вече към Президента: ЗАЩО НЕ се анурилат публично, за наказание,
БГ паспортите на всички от РСМ, които доказано говорят и действат против България?
На всички близки и далечни роднини на лумпените от РСМ, които палят БГ клубове, стрелят по тях, бият Българи и насаждат омраза, да им се вземат БГ паспортите. А това са основно шофьори на тирове и собственици на транспортни фирми, които благодарение на БГ паспортите работят из цяла Европа и печелят хиляди евро месечно.
Анулираме 150-200 паспорта за начало и ще започнат сами да се бият, като се наложи да почнат да садят домати, за да се изхранват, вместо да печелят хиляди евро!!


26 Януари 2023 11:01 | Към идиотът от Банкя
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

"Борисов се срещна с майката на Пендиков". Е и какво от това? Мисли си, че сме забравили за неговият театър преди години?! Ами нали по същия начин си правеше имидж и със Спаска Митрова /Бог да я прости/. Снимки, обещания, хвалби, телевизии... както само той може. Накрая -НИЩО! Въпросът е да го дават колкото може повече по телевизията и да разтяга лакардии. Още повече, че сега идват избори. Ясен ни си, боклукьо!


26 Януари 2023 11:02 | ПР
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Интересно, когато ББ запознава ЛИЧНО М. Вебер с проблема, на шопски ли ще си хортуват? Защото преводачката му се отказа от професията си, поради невъзможност да преведе изключително сложните му словесни конструкции на събеседниците.


26 Януари 2023 11:42 | Х
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мисля си, малко хипотетично, по-малко реалистично - дали с цялата патаклама между нас и македоните големите играчи не ни вкарват в мини-конфликт "А-ла Русия- Украйна"? Там се избиват взаимно славяни - буквално. Тук се отричат славяни - брутално. Каква ода на радостта за англо-саксите? Но така е - за да има богат, необходими са бедни. За да има лъжци, необходими са наивници. Сещате се кои са едните и кои другите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар