Борисов с първи коментар за катастрофата с Кирил Петков!

16 май 2024 20:30   1 коментар   3402 прочита


Инерцията и омразата, която са се насадили в последните години от вдигнатите юмруци, не само в България, вече има своите реални измерения, защото омразата ескалира и това, което се случи с премиера Фицо, това което става в Европа е адски притеснително. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Сандански, предаде БЛИЦ.бг. 

Припомняме, че преди минути кола на НСО, в която се е возил Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково, а след удара вече има една жертва. На журналистически въпрос за мелето бившият премиер заяви: "Който не кара той не катастрофира, да ни пази Господ".

"Омразата на никому, на никоя нация не е донесла нещо положително. Разединението в българското общество вече взима застрашителни размери и колкото и да се подаваме на емоции и чувства, нормалното е да се намери общ език не само в политическата класа, но и между институциите и хората", допълни той. 

"Е, няма нация, която стои на едно място три години и иска просперитет и туризъм. Кой си го причини това? Причиниха го българите с част от обслужващите медии. Томислав Дончев преди три години имаше 3-4% усвояване на Еврофондовете, не че нямаше да прави кампания, нямаше да го има в ГЕРБ. Сега благодарение на това, което гласувахте тия три години, имате 3% усвояване по ПВО, от милиардите, които чакахме в Брюксел. 

"Викам ли? Извинявам се, ще намаля. Какво ви промениха три години? Боклукчарника в края на "Струма", там и парите ги няма. Как сме вдигнали парите на пенсионерите? Да не сме ги произвели? Взели сме заеми, задължили сме децата и внуците. Каквото си направи един народ сам, друг не може да му го направи", отсече Борисов. 

Той изброи и част от проектите, които са щели да бъдат готови, ако ГЕРБ е бил на власт през последните три години.

"ГЕРБ били виновни за регулаторите? Защо Петков с мнозинството си не смени регулаторите? Защото нямаме толкова партийци за постове. Свършиха им партийците, другите отидоха министри и само аз и Киро им останахме в парламента. Всичко друго замина, нямаха хора.

Викаха ми: "Ние сме великолепната седморка".

Питам ги: "Що сте само двама?".

"Ми няма хора", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 

"Правихме мостове и тунели, караш 10 мин и пак влизаш в задръстването. Нямаше смисъл. Границата - нещо което обещаваме и ще направим. България имаше нулева миграция, беше за пример. Идваха, за да я видят и да кажат: "Браво". А "браво" на благоевградски език означава да ти дадат пари, даваха 150 милиона евро", обясни Борисов и уточни, че България е получила най-много пари. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар
17 Май 2024 10:00 | аз
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ти си най големия боклук. Ако изчезнеш БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар