Борисов: Проверките в хазарта нямат общо с “Левски”

23 януари 2020 11:21   3 коментара   5173 прочита


Никой не взима фирма, но таксите трябва да се плащат, заяви премиерът

Доклада на Агенцията за държавна финансова иснпекция (АДФИ) няма нито дума за футболен клуб “Левски”. Така премиерът Бойко Борисов коментира в началото на правителственото заседание напрежението сред сините фенове, че клуба може да остане без спонсор след приемането на проемни в закона за хазарта внесен от Валери Симеонов. От АДФИ обявиха вчера, че държавата е получила 210 млн.лв. по-малко от хазарни такси, пише "Монитор". Борисов коментира, че по темата се създават много грешни впечатления и в публичното пространство вървят “странни заключения”.

Премиерът уточни, че доклада на АДФИ е на бюрото му и ако твърденията, че частните хазартни операторите са ощетили държавата, се окажат истина трябва да има последствия. “Редно ли е този доклад да бъде прибран и скрит? Този доклад, дошъл при мен, не касае което и да е физическо лице и футболен клуб. Къде има тук някъде футболен клуб "Левски"? Аз съм болен левскар, всички знаят. Трябва ли, като дойде този доклад, да го скрия?", попита министър-председателят и допълни, че ще го обсъди със сините фенове на предстоящата им среща в петък. Борисов коментира също и твърденията, че държавата иска да национализира частния бизнес на собственика на “Левски” Васил Божков. “Никой на никого не взима фирмата!

Фирмата е негова, къде е одържавяването, къде е национализацията? Който не плаща такси, му се взима лиценза, фирмата му остава", каза Борисов. Относно законопроекта за хазарта внесен от Валери Сименонов и станал причината за напрежението в синия клуб Борисов заяви: “Възложил съм на Менда Стоянова и Владислав Горанов, ако се стигне до гласуване, ние може да го подкпрепим, но изрично трябва да е записано, че не може да се дава на концесия и не може да се преотдава, да е абсолютно сигурно, че никой друг освен държавата не може да се занимава с тази дейност”, обяви Борисов визирайки хазартните игри.

Той отрече и твърденията, че чрез въпросния законопроект се опитват други играчи да овладеят хазарта. “Това е второто внушение - че едва ли не друг играч или други играчи, искат да се вкарат в тази сфера. Не - само държавата”, категоричен е премиерът. Накрая Борисов подчерта, че е болен левскар. “Левски” го е имало и преди мен, ще го има и след мен. Имало го е и преди Божков, ще го има и след него”, заключи премиерът.

3 коментара
23 Януари 2020 18:16 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

В България има 5 процента много богати, другите са бедни в различна степен. Досега тези пет процента балансираха отношенията си на база "ползване" еврофондовете - за всеки имаше. Тази хранилка е на път да свърши и се започна. Това е началото на края на една част от тези пет проценка. Предстоята много интересни, да не кажа страшни процеси...


24 Януари 2020 08:27 | да
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

прав си, баце, нямат общо с Левски. Имат общо с фк подуене и със собственика му....


24 Януари 2020 10:25 | Реалност
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Цска умре, а Боко от Банкя иска да вземе далаверата от черепа и да го даде на шиши.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар