Борисов призна, че е по-притеснен за тези избори

29 ноември 2012 14:12   5 коментара   9139 прочита
Снимка: БТА
Снимка: БТА


Снимка: БТА

Може да съм по-притеснен за тези избори, но след десет години всички ще ни кажат браво, че в най-голямата криза се стегнахме и си оправихме инфраструктурата, смята премиерът Бойко Борисов, който откри ремонтирани участъци от Твърдишкия проход.

Борисов не пропусна да напомни, че построеното остава и хората ежедневно могат да видят какво е свършило правителството въпреки лошите икономически условия. Премиерът отбеляза, че правителството строи много в София, но и в страната.

"Четири милиарда излишъци имаше при тройната коалиция, този път струва 11 милиона, направете си проста сметка колко такива пътища трябваше да има в България, за да ги видите тези пари къде са отишли’’, заяви министър-председателят.

Близо 40 километра от откритото днес трасе са обновени със средства от републиканския бюджет в размер на над 11 млн лв.

Проходът свързва градовете Елена и Твърдица и осигурява пряка връзка с Подбалканския път София – Бургас, като това е най-кратката връзка между Северна и Южна България. Той обаче не е ремонтиран повече от 30 години.

Борисов пожела по пътя да няма катастрофи и жертви. Той уточни, че тази година жертвите на такива инциденти са близо два пъти по-малко, а ремонтираните участъци дават по-голяма сигурност на пътя.

Регионалният министър Лиляна Павлова каза, че проходът е строен преди 50 години, но от 15 години е затворен заради лошото си състояние. Според нея отварянето на Твърдишкия проход ще допринесе и за развитие на местния туризъм.

Министерският съвет е отпуснал допълнително половин милион лева за ремонтиране на пътни отсечки, които ще свързват участъка с автомагистрала "Тракия".

източник: dnes.bg

5 коментара
29 Ноември 2012 15:18 | ? !?
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Това е много хубаво че строите магистрали и всичките хубави работи контрастират с Мизерията, Безработицата Които трябва да са ви основните Ви Грижи!!! На скапаните от Работа пенсионери в България Пенсии от, 140лв, а на ( НАШИТЕ ( ХОРА ОТ 6-700лв, та нагоре!??? Защо- това са КОМУНИСТИЧЕСКИ КРИТЕРИИ И НОРМИ КОИТО НИКОЙ НЕ ПОБУТВА И ДО ДНЕС- А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ОНЕЗИ СА СИ ПАК НА ВЛАСТ-БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ПАРТИЯ УПРАВЛЯВА!!! А БЕЗРАБОТНИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА ??-МЛАДИ ХОРА ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ОТ СТРЕС, НЕМОТИЯ И ЛИПСА НА РЕАЛИЗАЦИЯ В ЖИВОТА!!! ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЪРВАТА ВИ ГРИЖА Г-Н ПРЕМИЕР- ДА НО СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА И ВСИЧКИ КОИТО СЕ УПРАЖНЯВАХА В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ДОСЕГА СА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА!!! НА ТЕБЕ Г-Н ПРЕМИЕР СЕ НАДЯВАШЕ БЕДНИЯ И МНОГОСТРАДАЛЕН НАРОД КОЙТО ГЛАСУВА С НАДЕЖДИ ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ!!! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА НАРОДА ПО ПРОВИНЦИЯТА -БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО СОФИЯ!!!


29 Ноември 2012 16:57 | МИРА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ПРИОРИТЕТЪТ ЗА 1 ДЪРЖАВА НЕ СА МАГИСТРАЛИТЕ, БРЕ АХМАК! НАРОДЪТ СИ БЛИЖЕ НЕЗАРАСТНАЛИТЕ СИ РАНИ И Е ОТНОВО И ОТНОВО БИТ И ПРЕБИТ ОТ ВАС - "УМНИТЕ ГЛАВИ" ОТ "ГЕРБ"!!! ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ НА " СВИНЩИНАТА" ВИ, ГОСПОДИНЧОВЦИ -ГЕРБЕРИ!!! ... СИМВОЛ НА НАХАЛСТВО, НАГЛОСТ И ДЕБЕЛАЩИНА! НЕЩАСТНИЦИ - ЕДИН ПРАЗ ДРУГ ОТ ПРОСТ ПО- ПРОСТ И ОТ ГЛАМАВ - ПО-ГЛАМАВ, ВЖИВЯЛИ СЕ В РОЛЯТА НА " МЕСИИ "!!! ГОСПОД Е ГОЛЯМ!!! ВСИЧКО ЩЕ СИ "ПЛАТИТЕ", ДОЛНИ МЕКЕРЕТА!!!


29 Ноември 2012 18:47 | Демократ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

След десет години няма да има спомен от теб прости пожарникарю. Народа отдавна ще те е пратил в затвора и там ще се разкайваш за злодеянията си в компанията на мангалите .Какъвто си страхлив ще сънуваш всяка вечер червени калинки и ще се проклинаш, че си оставил пожарникарския маркуч и се се занимавал с неща далеч по сложни от простотията ти вродена


29 Ноември 2012 20:09 | 222 До демократ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Когато Виденов, Костов и Станишев, влязът в затвора тогава и бат Бойко ще влезе в затвора г-н Демократ. Всичките са една долна клика, която дере кожичките ни със скалпел. "Строежите" няма да изкупят греховете на ББ, това е само за негово лично успокоение и ....забогатяване, а па тия покрай него как лапат. Глей кви плондери са станали.


29 Ноември 2012 22:29 | ?!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

О, бедни ми и озлобен народе? Кой те до тоз елементаризъм доведе? Не политиците са за теглото ти виновни, нали ти сам си ги избираш, народе? Перчим се единствено на думи, не сме борци, а разкапана мърша, народе.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар