Борисов пред ФАЦ: Снимките от спалнята ми са компромат, олигарсите осъзнаха какво им причиних

29 ноември 2020 11:50   3 коментара   2884 прочита


В България отдавна действа черен пазар за компромати, заявява премиерът пред немското издание

"Снимките от моята спалня са постановка и компромат, създадени по учебник на КГБ. Едва преди няколко месеца някои олигарски осъзнаха какво им причиних с влизането на България в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди". Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за престижният германски вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, публикувано от него във Фейсбук.

 

 

Журналистът Михаел Мартенс, започва разговора с въпрос за предполагаемите снимки от спалнята на нашия премиер, като отбелязва, че интервю с един министър председател „не бива да засяга тема като неговата спалнята и това не е работа на обществото“, но появата на кадрите в чуждите медии и думите на Борисов, че станалото има политическо естество, изискват неговото обяснение за случая.

Борисов обяснява, че снимките са предизвикани от приемането на България в чакалнята на еврото и банковия съюз, което предизвикало недоволството. "Имам много обяснения за това и някои от тях достигат до 20 години назад във времето. През последните десет години ние осъществихме тук множество реформи, които са уникални за региона.

Те включват реформиране на банковата система. Тя междувременно е толкова стабилна, че България бе приета във валутния механизъм ERM II, който е известен като чакалнята на Еврозоната, и едновременно с това и в Банковия съюз, който представлява общият банков надзор на ЕС. Едва преди няколко месеца някои олигарси осъзнаха, какво им причиних с това. Те успяваха да преодолеят в миналото националния ни банков надзор, но на европейско ниво това бе невъзможно за тях.

Банковата ни система междувременно е толкова стабилизирана, че престъпните машинации и фалитите на банки, които преживяхме след прехода и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни. Времето, когато в българските банки можеше да се перат пари, отмина. Банковата ни система е изцяло под контрола на Европейската централна банка и Европейския банков орган", заявява Борисов, цитират Монитор.бг.

Борисов споменава като причина за недоволството на неговите врагове и закупуването на изтребителите F-16, както и желанието за диверсификация на газовите доставки за България. „Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели“, казва Борисов.

„Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, допълва премиерът.

По неговите думи в България отдавна действа „черен пазар за компромати“, а неговите опоненти се опитват да го очернят с такива кампании преди избори. Борисов дава пример с публикациите, че притежава къща в Барселона или разпространяването на история, че е собственик на гръцки остров, „където се твърди, че бил убил манекенка“.

От разговора се разбира, че според Борисов снимките в неговата спалня са направени от жена, която той сравнява с Мата Хари – прочутата шпионка, която използвала своята женственост, за да постига целите си. "Виждате ли, аз съм успешен политик, но личният ми живот е провал. Работя по 20 часа на ден, цялото ми време е посветено на работата, докато враговете ми се опитват да ми пришият скандали. Какво ли не е имало.

Твърдят, че притежавам къща в Барселона, имот в Лос Анджелис или гръцки остров, където дори уж трябва да съм убил манекенка. Когато хората погледнат отблизо, никога не остава нищо от тези обвинения. В допълнение трябва да знаете, че в България отдавна съществува черен пазар за компромати", казва Борисов.

Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон. "И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“

 Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми, и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари", разказва Борисов как се случили кадрите от спалнята и споделя, че "сега не иска да вижда жени".

Борисов коментира доклада на ЕК и резолюцията на Европарламента за ситуацията с върховенството на закона и корупцията в България. По неговите думи докладът е обективен, но резолюцията е политическа и резулта от усилията на политическите сили на неговрите противници. "Винаги съм уважавал протестиращите".

Борисов говори и за последните протести с искане за неговата оставка: „Винаги съм говорил с уважение за протестиращите. Също и това лято. Откакто съм премиер винаги съм се срещал с демонстрантите – учители, лекари… “.

Попитан дали не обижда към протестиращите като ги нарича „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изгнание", Борисов казва, че самият Божков се е посочил като контролиращ протестите в „законно записани“ от прокуратурата телефонни разговори.

3 коментара
29 Ноември 2020 16:12 | Даниел Иванов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В Бобов дол, тикво


29 Ноември 2020 20:30 | Наукахрадин Уедабе Оу
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТИКВАТА Е ГОЛА! ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СКАЛЪПИ НИТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ КОИТО ЧЕТЕМ В СТАТИЯТА! ТОЗИ ЧОВЕК Е ЛУД И НЕГРАМОТЕН!


30 Ноември 2020 22:34 | Стефанов Аха.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Два въпроса. Първия, значи ли, че премиера изземва функциите на главния прокурор или пък го ръководи относно"причиняването на олигарсите"? Второ - дамата е аранжирала шкафчето с кюлчета и евра. Ами пистолета? Най-малкото следва да е в каса, когато притежателят му не си е в къщи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар