Борисов: Отваряме отново баровете и дискотеките, ако Радев ще прави протести

10 юли 2020 12:18   7 коментара   20265 прочита


"Вчера спряхме дискотеките, баровете и нощните клубове. Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събития от президента Радев, изцяло провокирано от него – имаше само партийни вождове и извикани от тях. Баровете и нощните клубове ще ги отворим! Айде футболното първенство приключи, ама тях ще ги отворим. Защо да разрушавам аз бранша, президента като най-висш орган прави това? И да се знае, че той носи отговорност за разрастването на пандемията", това каза на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов, пише Glas.bg.

Борисов подчерта, че иска още днес да бъде иницииран експертен дебат за нощните заведения и дискотеките, на който да бъде преразгледано решението за затварянето. Той даде пример с Германското правителство, което се ръководи от препоръките на институт "Роберт Кох".

"Направете публичен дебат, поканете всички, които считат, че няма коронавирус, че това е конспирация – медицински спорете. 40% от населението считат, че коронавирусът е безобиден вирус. Ако е така, отваряме на ново. Иначе излизате и казвате: Да, ама се увеличават броя на заразените. Естествено като масово са един до друг без маски. Ние сме управляващи, а пък всъщност се държим като опозиция. Щабът още днес ако не направи публичен дебат, променям и пак пускам дискотеките", посочи Борисов. 

Той подчерта, че трябва да има сериозни наказания за тези, които вчера са излезли на протеста, тъй като са нарушили противоепидемиологичните мерки, които ограничават масовите мероприятия. 

"Колкото повече са били, толкова по-тежко трябва да им е наказанието. Те вчера показаха, че абсолютно не ги интересува мерките и закона. Тези, които говорят за закон, изобщо не го спазват. Защо да организираме съпротива и да нанасяме щети на този бранш?", повтори пак Борисов. 

 

7 коментара
10 Юли 2020 13:12 | Няма значение
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хайде отваряйте всичко Лапачи, защото аако вие взимате пари от Европа, ние не взимаме нищо.


10 Юли 2020 13:28 | Зарко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Герб си отива, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.


10 Юли 2020 13:56 | ���. K������� ������
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ГЕРБ=НОРМАЛНОСТ!!!
НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕРВЕНИ ИДИОТИ???


10 Юли 2020 14:31 | Боре
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ти си луд. Герб е най голямото зло сполетяло БЪЛГАРИЯ в последните 30 години.


10 Юли 2020 14:31 | Ттт
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ако ГЕРБ е = на нормално,
То ти си НЕНОРМАЛЕН.
ГЕРБЕРАСТ


10 Юли 2020 18:21 | $$$$$$$$
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тиква, да ти отворят задния отвор..... макар и отдавна отворен от ''приятелят " ти Ердо..... и да продължаваш със мелодиите покрай Сокола!!!


11 Юли 2020 10:06 | 420
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да легализират тревата тогава ще си говорим Бойко.... кур на законодателството ви
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар