Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август 

06 юли 2020 08:22   1 коментар   2293 прочита


 Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг. 

По думите му ще се разчита на съзнанието на хората, които трябва да спазват изискванията за дистанция и дезинфекция. 

Борисов коментира темата по повод мнения на членове на оперативния щаб, че баровете на закрито трябва да затворят. 

"Като затворим баровете, тези чартъри, където идват тука - в Слънчев бряг, какво да ги правим? Или в Поморие!? Значи или казваме, нацията: "Прибирайте се вкъщи“. Но всеки има правото сам да си се прибере вкъщи. Защо трябва да го задължа?! Всеки може днес да отиде, да се прибере вкъщи, да се заключи и да си стои там. Това не е забранено! 

А защо искате със заповед да го забраним?! Ми, пазете се! Не се скупчвайте, пазете дистанция, дезинфекцирайте! Трябва да живеем! Приемаме, искате да затворим, а защо като беше затворено всеки ден питаха: "Кога ще отворите“. Топло е времето, то е лято, затова е хубаво", каза премиерът. 

Туристическият сектор настоява те да работят, допълни той, цитиран от БНР. 

Министър-председателят заяви, че ежедневно се информира от Националния оперативен щаб за актуалната ситуация с разпространението на коронавируса 

1 коментар
06 Юли 2020 10:45 | Томчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Значи при 20-30 заразени на ден, беше блокирана цялата страна, а сега уж при 160-180 заразени няма ограничения. И да се напъвате не може да напълните бетономорието, а толупа да си ходи скоро.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар