Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ

20 април 2024 22:58   10 коментара   3444 прочита


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи. "Тази тема не е моя", подчерта той.

„Той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го изпрати на най-отговорното място в държавата“, каза Борисов за служебния премиер. Той посочи, че до момента пост на премиер се е заемал с над 100 депутати зад него, а ГЕРБ е била първа политическа сила, с мощни коалиции. "Тогава управляваш със замах, защото имаш доверие зад себе си", каза Борисов и допълни, че сега без партия, без нищо изведнъж се дава цялата власт в държавата, предаде Дарикнюз.бг.

По думите му от партията са се подготвяли за тези постове, а той преди да бъде премиер е бил главен секретар, два пъти кмет на София, имат екипи.

Относно обсъждания договор с турската компания "Боташ", Борисов заяви: „Към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден. Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна". 


"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте", посочи още лидерът на ГЕРБ.

"3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина?! Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят, всичко излиза на яве", добави Борисов.

Той коментира и войната в Украйна, която според него ще продължи дълго и както се забрани руския петрол, ще се забрани и руската газ. "Тогава моята далновидност да закупим 20 процента от терминала в Александруполис, огромната инфраструктура на газовия хъб "Балкан" или Балканския поток и с другите пристанища за втечнен газ в Турция дават на България изключително геостратегическа възможност да диверсифицира на 100 процента Украйна, когато спре руския газ", каза лидерът на ГЕРБ. Според него тази забрана ще дойде когато Европа си направи пристанищата за втечнен газ.

"От желанието им да атакуват ГЕРБ за Балкански поток и да атакуват Радев заради "Боташ" излезе, че ние имаме 11 платени танкера - един стои в Турция и нито един не е влязъл в България, и това при премиер Денков и министър на енергетиката Румен Радев", коментира Борисов. 

"Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна и да не атакува това, което днес не е изгодно", каза още той. По думите му и в момента договорът "Боташ" дава добри възможности. "Ако имахме добри търговци тези 11 кораба да сме ги прекарали, но просто експертизата и държавническото отношение липсват", допълни Борисов.

Според него руската газ ще бъде спряна когато в Германия и Холандия тръгнат терминалите за втечнен газ и корабите влязат от всички страни в Европа. Борисов посочи, че България има най-добрата инфраструктура и 80 процента от компресорите в целите Балкани са в "Балкански поток" в България. Това е печатница за пари за българите и е 100 процента българска, допълни лидерът на ГЕРБ. 

Бойко Борисов е в Пловдив на традиционния пролетен бал на ГЕРБ. Партията приема днес 100 нови членове. 

10 коментара
21 Април 2024 00:00 | HH
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

BACE KOPELE NAGLO
TI POSTROI NA PUTIN TURSKI POTOK OT NASHTE PARI KOLKO 5-6 MILIARDA ....
NAGUL SI BOIKO PREKALENO NAGUL ....DANO SKORO VI IZRINEM VERNO ....


21 Април 2024 08:58 | Чука
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Глупакооо неграмотен, благодарение на турски поток България прибира по 500 млн. на година от транзитни такси. За сравнение западноевропейците имат 3 тръби за руски газ.


21 Април 2024 09:50 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Кой подаряваше на Путин куче и му лижеше гъза, бе тикво?


21 Април 2024 09:50 | Чука
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аз съм Чука-толупа, вечния ерген. Искам голям розов комунистически хуй в ануса си.


21 Април 2024 09:53 | 123
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

ПЕДАЛ, СПОМНЯШ ЛИ СИ КОГА ПОДАРИ КУЧЕНЦЕ НА ПУТИН? НИЕ ПОМНИМ! СЕГА ТЪПИТЕ АМЕРИКАНЦИ ТАКА НАРЕЖДАТ, НО ЗА УКРАЙНА ДАВАТ САМО ПАРИ, А НЕ И ОРЪЖИЕ... ??


21 Април 2024 09:56 | 123
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ТЕСЛА ОСТАВИ МИ ТЕЛЕФОН ИЛИ АДРЕС И ЩЕ ГО ИМАШ И В УСТАТА СЛЕД АНУСА!!!


21 Април 2024 18:17 | On
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ega ti i pala4inkite...


22 Април 2024 00:01 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

яж лайна, Бойко


22 Април 2024 09:04 | апаш камботов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТЪПАЦИТЕ ОТ ПП ГО ИЗПРАХА, СЕГА ЩЕ ГО ИЗГЛАДЯТ И ПАРФЮМИРАТ


22 Април 2024 16:03 | ///
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гьонсурат...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар