Борисов към протестиращите: Чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за подпомагане във всички сфери

15 юли 2020 11:22   8 коментара   4050 прочита


Премиерът коментира протестите преди началото на заседанието на Министерския съвет

Чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към протестиращите в изявление преди заседанието на Министерския съвет в сряда, предаде Nova.

"Оставката на това правителството няма да подобри положението – през ноември, декември и януари ще бъдем в изключително тежко положение, защото няма да сме успели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа криза", каза още Борисов. И подчерта, че винаги е подкрепял протестиращите.

"Със сигурност и големите ни проекти са поставени под риск, защото навън виждат, когато България е дестабилизирана. Това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник – страната ни много пъти е тръгвала по такъв път и много пъти се е вайкала. Нека да мине Европейският съвет и ще говорим пак", смята премиерът.

"Разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. България е единствената страна в света, която смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. Само у нас никой нито вярва, нито мисли, нито спазва мерките", коментира министър-председателят.

"В същото време икономическата криза идва с огромни темпове от цял свят. Нито един индикатор не дава, че нещо ще се подобри. Ще става по-лошо. Тогава икономическите искания ще стават повече. Приходните агенции с големи усилия ни позволяват да не теглим към този момент заем. Влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да е много консолидирана. Имам идеи в тази посока, само ме спира петък и събота Европейския съвет и трябва да ги защитим. За да можем да излезем с решение... Няма да може да се приеме нито пактът за стабилност, нито бюджетът. Това са дните, които ни спират. Така или иначе ще има вот на недоверие. А на сценаристите няма да се спирам", каза още Борисов.

"Ако успеем да държим по този начин финансите на държавата, ще съумеем да завършим годината, все едно е края на 2018 година", обясни министър-председателят. Той призова министрите да се концентрират върху конкретните искания и подчерта, че ще се съгласува с коалиционните си партньори. Борисов заяви също, че познава водачите на протестите много добре.

"Прекрасно знам какво могат и Румен Петков, и Мая Манолова, и всички, които са там. Разбира се, те може и да са се променили, може да са станали по-добри. Мъчно ми е и за полицаите, и за невинно битите хора. Виждате, че се взривяват бомби в хората. Целта е точно такава. Да се окървавява протест, защото знаят, че видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам. Точно това провокират и затова бяха тия червени пликчета с боя, за да се създаде впечатление за кръв", обясни Борисов.

Той забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Facebook като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов. „Не само, че не е смешно, а и ги възпламенявате”, заяви Борисов.

8 коментара
15 Юли 2020 13:08 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да, оставката на това правителство може и да не подобри положението. Но неоставката категорично ще го влоши. И кое е по-голямото зло? Просто не мога да реша с простата си глава...


15 Юли 2020 13:12 | Хахаха
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тикво колко и да говориш тая си е вече, агонията ти е тежка! Подай си оставката и не реви, че си жалък.


15 Юли 2020 14:35 | Онзи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Страхливеца още малко ще заплаче, защо не пускаш кокала, мутро???


15 Юли 2020 14:40 | Десо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

О С Т А В К А тикво


15 Юли 2020 14:42 | Чекмедже с пари
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Оставка тулуп


15 Юли 2020 17:01 | Бай Данчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Късно е, чадо! Мандалото хлопна!


16 Юли 2020 00:22 | КОКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Чекмедже с пари и сие - парите идват от Дубай - за протестиращите в София - а за тука - тези с промитие мозъци - работят безплатно за тези крадци които са в Сърбия и Емирствата. Искате мизерият да се задълбочи, така ли?


16 Юли 2020 02:09 | Щерьо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лекувай се, олигофрен.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар