Борисов иска с Петков да направят по-работещо правителство след ротацията

01 март 2024 13:59   2 коментара   2062 прочита


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че преговорите със съпредседателя на ПП Кирил Петков трябва да бъдат за това как правителството да стане по-работещо след ротацията.

"Готово е споразумението, на 5 март го обявявам в 12,00 ч на партията, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Г-н Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как бихме отговаряли на въпросите, които се задават в парламентарната зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашият отговор с г-н Петков - как да направим по-работещо правителство", каза Борисов, предаде БНТ.

Борисов обясни, че след като представи пред партията си коалиционното споразумение, ПП-ДБ ще го получат в електронен и хартиен вариант.

"След това ще го получат на електронен и хартиен носител, няма подмяна на приоритети, има част от меморандума в него.Трябва да обсъдим първо в партията дали да бъдем в нелегалност още девет месеца, да си прехвърляме топката. Трябва да съм наясно какво искат в моята партия", уточни Борисов.

Попитан дали ще поиска оставката на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Борисов отговори:

"Не виждам причина да поискам оставката на Сарафов. Виждам "червени пирати", опит да се използва една комисия за политически цели, виждам доста неща."

2 коментара
01 Март 2024 15:46 | Zagan
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Umirai be, myrsho kradliva!


01 Март 2024 18:52 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

az p1k mislia 4e kiril petkov triabva da umre.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар