Борисов: Атаките за къщата в Барселона идват от съседа ми по месторабота 

24 февруари 2020 06:37   2 коментара   4368 прочита


 Борисов: Атаките за къщата в Барселона идват от съседа ми по месторабота 
Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Сигурно преди 15 години съм ходил като кмет. Нямам нищо общо с тези фирми, някои хора не съм виждал по 20 години. Никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към шествието на моя съсед по месторабота. Не казвам, че президентът седи зад това. Преди година същите неща ги говориха децата на разузнавачите от ГРУ и хващам бас за няколко рубли, че и този път атаката идва от Изток. Знам кои са поръчителите, знам кои са и изпълнителите, знам и връзката в това на моя съсед по месторабота! Така отговори Борисов на въпрос от журналисти след обвинения от Испания за негово участие в схема за пране на пари в Каталуния, очевидно визирайки президента. 

Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства, каза още премиерът. На въпрос дали ще подаде оставка, Борисов каза, че би го направил, ако е имал някакво най-малко участие. "Защо, когато се боря за най-бедните региони в Северозапада, да вземем повече пари, излиза сега? ", запита премиерът. Догодина идват нови избори, отбеляза още той, съобщава 24 часа. 


На въпрос кой манипулира испанския вестник, Борисов посочи, че не е казвал, че има манипулации, но в публикациите се виждалo откъде идват сигналите. "Пропуснали са обаче да споменат, че през годините съм носител на най-високите ордени, медали и жезъли, включително на "Червения кръст" на испанската полиция за тоновете кокаин, който сме хванали заедно", каза Борисов. Това да познаваш или не някого, не те прави замесен в каквото и да било. Все едно да ме питате, дали съм виждал някого преди 15-20 години. С моята интензивност на работа, понякога забравям. 

Искаха да ме разклатят сега през нощта заради преговорите, посочи министър-председателят. Така той коментира публикацията в испанския El Periodico, в която името му е замесено в разследване на пране на пари. Според изданието каталунските власти разследват преводи на огромни суми, които са със съмнителен произход. Милионите се приписват на „руска връзка“ през България с краен получател фирми, свързани с българката Борислава Йовчева, екс модел, която живее в Барселона в голяма къща във вилната зона Esplugues de Llobregat. Притежава, според El Periodico, и луксозен магазин и е свързана с Борисов. 

Темата с „къщата в Барселона“ се появи и преди близо 4 години – още в записите от „Яневагейт“. 

„В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Тя си има нотариален акт, има си всичко. Това го правят години наред. Аз нищо не мога да направя“, коментира през май 2019 г. в ефира на bTV Борисов.,пише Трафик.нюз 

  

2 коментара
24 Февруари 2020 12:59 | Комшия от Банкя:
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Това е най-лесния и най-простият отговор. И всеки го знае. И всеки знае, че добре се е постарал Бойко неговото име да го няма никъде. Ами на "прост народ-прост отговор". Той ще ми повярва! Както винаги до сега. "Кой ми сра в гащите? "-Комшията!


24 Февруари 2020 13:00 | Комшия от Банкя:
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Това е най-лесния и най-простият отговор. И всеки го знае. И всеки знае, че добре се е постарал Бойко неговото име да го няма никъде. Ами на "прост народ-прост отговор". Той ще ми повярва! Както винаги до сега. "Кой ми сра в гащите? "-Комшията!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар