Бойко Рашков: Ръководители на службите са в неплатен отпуск до септември 

17 май 2021 09:38   2 коментара   2709 прочита


 Ръководители на службите са в неплатен отпуск до септември. Това съобщи пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. 

Той попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив. Държавата е без ръководители на службите. Тези служби сами са се обезглавили, каза още Рашков. По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел. Той е свидетел по делото за джиповете. 

Делото не се движи, то стои с политическа цел, каза още служебният вътрешен министър. Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък. 

Той съобщи и че в следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли. 

"Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално", каза Рашков. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ. 

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка. 

"Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София", заяви служебният вицепремиер и силов министър. 

"Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества", заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота. 

"Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации", каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция ан Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения. 

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков. "

 

 

2 коментара
17 Май 2021 09:58 | Проблем
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Проблем ли е, че шефовете на спецслужбите са в отпуск, какъвто и да е той? Първо, ясно е че в МВР същинската работа се върши на средно и ниско ниво в йерархията. Второ, министъра вероятно може когато си поиска да прекрати отпуските - платени и неплатени. И трето. Може би са в отпуск толкова дълго, за да не се види какво има в касите им. Не в секретните деловодства. Там е колупцията - в касите. И има плаха надежда, че след 11. 06. ще се върнат отново...


17 Май 2021 11:54 | Пак са тук
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Комунистическата сган пак е тук. Честита ви демокрация, българи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар