Бойко Борисов: Внасяме вота на недоверие в петък

14 май 2014 10:42   6 коментара   4351 прочита


ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провала в енергийната политика в петък, обяви лидерът на бившата управляваща партия Бойко Борисов при консултациите с Реформаторския блок по въпросите, свързани с енергетиката, пише Труд.

„Бих започнал с това, че вече 20 дни искаме да ни се даде официалния баланс на енергийните компании. Онзи ден тихомълком е дошло писмо на Стойнев, който казва, че не може да ни предостави тази информация, защото баланса още не бил готов. Не знам откъде му идва тази наглост, защото винаги депутатите, които изискват информация, са длъжни да ни я предоставят. Не мога да подмина така леко и ДКЕВР, защото неслучайно има такива институции в България, които трябва да са независими, за да не се меси политиката в тях. Не е само този регулатор, но този би трябвало да е най-безпристрастният и хората да знаят защо цената на тока трябва да е толкова", посочи Борисов.

Той бе категоричен, че за да не се стига до популизъм и фалит, държавният регулатор, трябва да се произнесе. По думите му НЕК, реално не знае какъв му е балансът. Борисов, заяви, че според тях той е с дефицит от 3.2 млрд.лв. „На БЕХ около 1.74 млрд. Ако имахме тези официални данни щяхме да ги сравняваме с 2008, 2006 година, но те бягат от този дебат. Ние чухме, че имате информация за задкулисни преговори, за да знаем. В петък ще внесем вот за недоверие. Чакахме от НЕК да ни изпратят финансовите стойности, но след като ни беше отказано, няма за къде да се бавим. Кой какви интереси защитава ще се види в парламента", каза още Бойко Борисов.

6 коментара
14 Май 2014 11:53 | ДОНЧО
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

АРХАНГЕЛ СРЕТАН Е ОПРЕДЕЛИЛ ВСЕНАРОДНИ ТЪРЖЕСТВА, КАКВИ ТЪРЖЕСТВА, КАКВА ВСЕНАРОДНА РАДОСТ !!! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ЛИКУВА МЕСЕЦИ НАРЕД !!!ВОТОВЕ, МОТОВЕ, НАРОДА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА, ДА ПРЕБЪДЕ СВЕТОТО ИМЕ НА ВСЕНАРОДНИЯ ОСВОБОДИТЕЛ СРЕТАН !!


14 Май 2014 17:41 | ппп
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мизерните тролове от Атака и БСП реагират първосигнално като прочетат името на Бойко .Еййй още не можете да му простите, че ви извади за 3 години и половина от властта


14 Май 2014 18:00 | шит
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ДОКТОРЕ ДОНЧО, давай го малко по-оригинално с никовете или за 0, 25 стотинки за пост толкова си можеш!


14 Май 2014 20:18 | Дончовата ти!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Я не се отъждествявай с целия български народ!


14 Май 2014 22:07 | Бо/Стан
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Бойко напомня, че съществува,..... бъдещето обаче е безмилостно!..... е историята ще го съхрани, някъде в своите аналИ!


15 Май 2014 10:29 | !!!!!!!!!!!
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Мутри, тези които не се отъждесвявате с българския народ, носете наркотици на гроба на мутрата, а може да раздавате и амфетамини за бог да прости .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар