Бойко Борисов не подкрепя сливането на служби, очаква по-адекватни мерки от правителството

18 септември 2023 15:27   1 коментар   3889 прочита
Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов
Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов


Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов

Лидерът на ГЕРБ прие като шега обвиненията от Корнелия Нинова, че стои зад протестите на зърнопроизводителите

"Вежди Рашидов ми е приятел. Велик скулптор направил много. Направи грешка, мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението е правилно", заяви пред в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призна, че в други партии подобни грешки не се наказват, но за съжаление в ГЕРБ не е така, предаде 24 часа.бг.

"Това, че подкрепяме правителството не значи, че някъде ако не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме ще си мълчим или няма да се поправя това нещо", каза още Борисов. Той разкритикува и изказванията на военния министър Тодор Тагарев, но все пак каза, че той се ползвал с уважението ми и няма нужда да подава оставка, но да работи и говори отговорно. "Когато излиза пред медиите по такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен. Откъде, как защо, това е чувствителна тема.

Когато се разбере, да излезе и да го разкаже", настоя бившият премиер. Той не е знаел, че дронове се разбиват ежеседмично у нас, както по-рано каза министърът. "Когато министър на отбраната се изказва, той трябва да знае колко са, да ги осветли. Откъде е дошъл - украински, руски, български. Като излизат да говорят, цялото правителство, да се готвят, за съжаление медиите са по-подготвени от тях и след това се налага да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата", критичен бе лидерът на ГЕРБ.

За обвиненията от Корнелия Нинова, че стои зад протестите на зърнопроизводителите, които искат да свалят правителството, което той подкрепя, Борисов изрази надежда, че това е шега. :Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Тя е - добър ден - Бойко Борисов.

Приемам го като шега", заяви той. И уточни, че очаква много по-адекватни мерки от правителството. Отбеляза, че обиди и квалификации не са продуктивни. И предложи да се седне на масата със зърнопроизводителите и да се чуят исканията им.  Да се подпомогне сектора, защото има справедливи неща, има и такива, които не могат да станат, коментира той.

"Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите", отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване, каквато идея лансира първо пред "24 часа" съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.

Той не отговори на въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. 

1 коментар
18 Септември 2023 18:37 | Стефанов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Само два цитата: 1. Бойко Борисов не подкрепя сливането на служби.... 2. Аз/Б. Б. / лично считам, че не трябва да се разделят службите. Край на цитата. Въпроса е кое е вярното и как да изразиш мнението си по въпроса. Каквото и да кажеш ще е и вярно и невярно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар