Бившият здравен министър Радослав Гайдарски: На Константинов му пречат да работи честно

12 март 2012 00:16   2 коментара   5996 прочита
Р. Гайдарски
Р. Гайдарски


Р. Гайдарски

Стефан Константинов е честен човек, но не му позволяват да играе честно. Подкрепата за здравния министър идва от колегата му проф. Радослав Гайдарски. Той бе начело на ведомството по време на управлението на Тройната коалиция.

Според него Константинов е заел поста при заварено положение. "При назначаването си той имаше зам. министър даден му от "Софарма" - Гергана Пвалова", каза Гайдарски. След това загадъчно уточни, че другата му министърка е поставена от доста по-силен от Константинов човек.

Преди да бъде назначена на сегашния си пост, зам. министър Десислава Димитрова работи като съветник по здравеопазване в политическия кабинет на вицепремиера и министъра на финансите Симеон Дянков.

Ако здравният министър е знаел къде отива, нямаше да се съгласи да поеме ведомството, обяви Гайдарски.

Той разкритикува начина на разпределяне на пари в министерството. Според него случващото се там прилича на мафиотска структура. Изтекли са милиони, а сега се говори за връщане на бонуси, които са за около 150 хил. лв., коментира Гайдарски.

Хирургът социалист призова за пълно разследване на политиката на здравното министерство, за да може да се стигне до хората, които са прибрали парите от завишени лекарства. Той уточни, че те са от средното ниво на веригата по разпространение.

По думите му НЗОК може да прави каквото си поиска с бюджета на ведомството. Именно заради това всички финансови ресурси трябва да са в ръцете на един човек - министърът, за да може той да извива ръцете на фармацевтичните фирми да намалят цените на лекарствата.

Напрежението около Стефан Константинов се засили още повече, след като премиерът Бойко Борисов поиска от него да разреши проблема с високите цени до седмица. Това обаче според шефката на здравната комисия Десислава Антонова е невъзможно да се случи.

Тя нападна министъра, като го разкритикува, че диалогът между двете институции куца. От своя страна, министърът поиска подкрепата на депутатите от ГЕРБ.

2 коментара
12 Март 2012 10:41 | п.иванова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нема такава държава-Н. Р. МАФИОНИЯ


12 Март 2012 12:02 | Ботев-
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тук трябват ястни правила ястни закони и разпоредби за да имаме достойнство като нация и народ трябва да се гласуват закони и правила който да не се променят да са за всички който сядат на министерските кресла както и за тези надолу, ако не могат да ги напишат да ги препечатат от Германия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар