Бесарабски българин е загубил жена си и 4-месечния си син при руската атака в Одеса

03 март 2024 21:09   6 коментара   2034 прочита


Сънародникът ни остава сам с 5-годишната си дъщеря, която успял да спаси

Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей по време на атаката с дронове на 2 март в Одеса. Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община и живее със семейството си в Одеса, съобщи БТА.

"Това е голяма трагедия. Вчера бях цял ден със Сергей, той ми е племенник, трябва да го подкрепя. Те живяха на 2-и етаж във входа на блока, който беше срутен напълно. През нощта майката е била в едната стаята с бебето, а Сергей с петгодишната им дъщеричка – в другата стая. Те са спали, когато отломките от дрона падат върху блока. Сергей се събудил и мълниеносно изнесъл дъщерята навън. Когато се върнал обратно за жена си и сина си, там вече всичко е било в развалини", каза пред БТА Трифон Антов, депутат в Одеския областен съвет и бесарабски българин, родом от с. Дмитровка.

По неговите думи Анна Гайдаржи с бебето се е намирала под развалините до средата на деня, когато спасителите разчистват всичко. Той допълни, че в момента се водят разговори с кмета на Одеса, за да се окаже помощ на Сергей Гайдаржи и петгодишната му дъщеричка.

"Погребението на Анна и Тимофей ще бъде във вторник, 5 март в Одеса. Подкрепяме Сергей, който в момента, естествено, е в шоково състояние. Обаче, като вярващ човек, той се опитва да се държи", каза още Трифон Антов./труд.бг

6 коментара
03 Март 2024 23:28 | ооо
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Пак викайте "Слава на путин"! Не сте човеци, ей!


04 Март 2024 08:00 | МАКЕО
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ САМО БЪЛГАРИ ЗАГИВАТ В ОДЕСА. МНОГО ИНТЕРЕСНО.
ЗА КАКВО НИ ПОДГОТВЯТ. КОЙ СТРЕЛЯ ПО АПАРТАМЕНТИТЕ В КОИТО ЖИВЕЯТ
БЪЛГАРИ И КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА!!!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ !!!!!


04 Март 2024 08:32 | до ооо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Май си забравил, че преди войната на площада в Киев публично беше умъртвен чрез изгаряне българин от украински нацисти. Тогава бяха убити много хора, но днес се крещи само срещу Путин!


04 Март 2024 08:34 | до горния
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Да, на Майдана бая народ беше убит от украински нацисти, но днес никой не споменава това


04 Март 2024 11:37 | ###
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Хубаво ще е да изгледате филма "Одеса" и ще разберете как протече 'майдана"!!! Там загинаха невинни десетки, но никой от сегашните ни ГЕЙдемократи не го и споменава. А я си спомнете как през 2014 -15г. всички ние гонехме хохолите.... как разни моторджии и обикновенни хора гонехме укритата заради изстъпленията и убийствата на бесарабски българи..... спомнете си историята със Руслан Мъйнов и последиците за семейството му защото пял руски песни.....


04 Март 2024 15:05 | ???
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Паднали обломки от дрон... значи са виновни тъпите украини, които така и не поставиха ПВО извън градовете... Така че спрете с лъжите, а пишете нещатата такива каквито са!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар