Белгийските власти разкриха измами със социални помощи, пренасочвани към България

21 юни 2024 11:07   2 коментара   1831 прочита
сн. БТА
сн. БТА


сн. БТА

Инспекцията по труда в Брюксел е разкрила схема за измама със социални помощи, пренасочвани към България, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че по случая вчера са били задържани 17 заподозрени, а щетите за бюджета се оценяват на 1,5 милиона евро, предава кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Извършени са претърсвания в Брюксел, Антверпен и други населени места във Фландрия. Следователите са открили 15 000 евро в брой. В съобщението се уточнява, че измамата е била осъществена с кражба на самоличност и е свързана с изплащането на обезщетения за безработица.

Твърди се, че част от източените средства са били насочени към банкови сметки в България или са вложени в недвижими имоти в нашата страна. Белгийската полиция е разпоредила да бъдат запорирани 105 банкови сметки в Белгия и е поискала сходни действия от българска страна.

2 коментара
21 Юни 2024 13:50 | ромеи
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Измамите със социални помощи в стрните от западна Европа от българска циганска колетия/ ха ха / започна да гърми. Първо във Великобритания, сега в Белгия. Ще видим къде следва. Вече в западна Европа смятат, че България е държава на циганите, такова реноме ни създадоха "братята" цигани, дето ни карат да ги наричаме роми щото цигани ги обиждало. Мързеливо, крадливо и нагло племе традиционно от години живеещо на гърба на обществото ни, а сега си намериха още поле за типична циганска изява


21 Юни 2024 21:10 | Иван
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА МАНГАЛИТЕ СА ОТ ИЗМАМИ, КРАЖБИ И ПРОСТИТУЦИЯ, ТОВА ПЛЕМЕ НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар