Барозу, Ромпой и Шулц получиха нобелова премия за мир

10 декември 2012 19:45   1 коментар   2286 прочита
Тримата лидери на ЕС получиха наградата, снимка: REUTERS
Тримата лидери на ЕС получиха наградата, снимка: REUTERS


Тримата лидери на ЕС получиха наградата, снимка: REUTERS

Нобеловата премия за мир бе връчена тържествено днес в Осло на представители на Европейския съюз. Както се казва в официалното съобщение на Комитета по наградите, Брюксел получава премията за мир за 60-годишен принос в запазването на мира в Европа , за утвърждаването на демократичните ценности и защита на правата на човека.

От името на Европейския съюз наградата приеха председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и председателят на Европарламента Мартин Шулц.

На тримата бяха връчени и златни медали с профила на Алфред Нобел. В залата присъстваха кралят на Норвегия и неговата съпруга, много гости, сред които и повече от 20 лидери на страни от Европейския съюз, сред които и българския премиер Бойко Борисов.

източник: blitz.bg


Още за: премия   мир   ЕС   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
11 Декември 2012 09:06 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По-голем смех не е имало в Нобеловия комитет. Не стига че наградата е абсолютно незаслужена, но и тримата тенори се разправяха до зори кой да я получи. Върнаха ме към най-добрите образци на играта кой е по-по-най, дето я играха Боко и Гоце /докато още беше П/.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар