Банов очаква оставката на директора на Националното музикално училище

25 август 2019 09:45   1 коментар   2499 прочита
Снимка: Булфото
Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

От НМУ обяснили на оперната певица Дарина Такова, че трябва да кандидатства като начинаещ учител

Боил Банов очаква в понеделник оставката на директора на Националното музикално училище (НМУ) в София. Това министърът на културата написа във Фейсбук.

"За всяко музикално училище би било чест да има преподавател като Дарина Такова. Това, което се е случило, е недопустимо! В понеделник очаквам оставката на Столина Добрева", пише Банов.

Поводът е коментар на оперната певица, отново във Фейсбук, в който тя описва кандидатстването си за преподавателско място в НМУ. От там й обяснили, че нейната педагогическа дейност не може да бъде зачетена като преподавателски опит, тъй като не е било под шапката на учебно заведение. Тя трябвало да кандидатства като начинаещ учител, на равни начала с току-що завършилите бакалавър и/или магистратура в консерваторията.

"Моята кариера по световните оперни сцени не може да бъде зачетена, затова аз трябва да се изправя пред комисия и да изпълня пет произведения под съпровод на пиано, за да се види годна ли съм да преподавам пеене на деца на възраст между 13 и 18 години", пише Такова.

"Целият професионален, и не само, свят знае, че аз не пея. Знае и защо не пея. Знае и, че ако все още пеех, нямаше да го правя пред комисия в музикалното училище, а по световните сцени, както съм го правила допреди инцидента, който преобърна живота ми", обяснява още сопраното. Всеки мой ученик знае, че в кабинета ни, въпреки травмата, аз пея и показвам технически примери, необходими, за осмислянето на разликата между правилното и неправилното пеене - разлика, която учениците на малко педагози в България знаят да правят", допълва тя.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
25 Август 2019 21:28 | Манов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Най-добре ще е тоя идиот да си подаде оставката! Когато преди известно време той трябваше да си подаде оставката-орева орталъка. Тази жена е постъпила правилно-правилата и законите важат за всички с еднаква сила! Няма ваши, няма наши! Да, ама не! Това не се отнася за царството на Тиквата от Банкя според Банов!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар