Банката на премиершата избрана да разпространява винетките

12 декември 2009 00:14   6 коментара   15281 прочита
Цветелина Бориславова
Цветелина Бориславова


Цветелина Бориславова

Сдружението между СИБанк и „ВИП Секюрити“ е избрано да разпространява винетките, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която е взела окончателно решение вчера, когато изтече крайният срок за обявяване на победител в конкурса. В него участваха още „Български пощи“ ЕАД и консорциум „Лукойл“ - холдинг „Пътища“.

Консорциумът е отстранен, защото не отговаря на изискването за положителен финансов резултат през 2008 г., посочват от АПИ. „Лукойл“ реализира през миналата година най-голямата си загуба от приватизацията си насам - близо половин милиард лева.

Критерият за избор на разпространител на винетките беше най-ниска оферта.

СИБанк, където мажоритарен собственик е белгийската KBC, а малко над 18% държи спътничката в живота на премиера Борисов Цветелина Бориславова, която е шеф на надзора, заедно с фирмата за охрана и инкасови операции на Атанас Симеонов „ВИП Секюрити“, поискаха комисиона в размер на 4.75% от приходите от продажба на винетки. Оферираната от „Български пощи“ комисиона беше 8.5%.

От СИБанк казаха, че ще разпространяват стикерите в над 2000 пункта. Самите винетки ще важат до 30 януари 2011 г.

6 коментара
12 Декември 2009 10:37 | нали..
Оценка:
21
 (
35
 гласа)

а бе Бойкоооо ,нали при Вас нямаше да има "батко" , "братовчеди" , "баджанаци" ....смешници...
Къде бе -смотани ГЕРБ-ри - Сибанк и ВИП Секюрити(тези пък имат сигурно 5 клона в страната) могат да се мерят със структура за разпространение с Пощите или Лукойл .
А нека после проследят колко анекса ще се подпишат тайно щото за тези 2000 пункта ще трябва да се плаща допълнително


12 Декември 2009 12:12 | Владислав
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Това вече не е на добро. Много бързо от " говорилня " минаха към дела в личен интерес! Повтарям: пред БЪЛГАРИТЕ В USA той призна, че не е останал " материал " в България за.......? Останаха само.......?


12 Декември 2009 13:15 | СМЯХ
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

БАТ БОИКО СЕ Е ЗАПАТИЛ ЗДРАВО КЪМ ЦАРЯ И НЕГОВАТА КРАДЛИВА КОМПАНИА МАТОИ ИТ ТАМ ИЗЛЕЗЕ КАКВО ЛИ СЕ ОЦУДВАМЕ


12 Декември 2009 21:02 | nqma nikoi
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Много късно се усетихме че пак сме прецакани.....А и едва ли някой си е мислил че тези ще са по-различни от миналите.А иначе на думи се правят на много честни.


12 Декември 2009 23:20 | Избирател
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Няма нищо обезпокоително в това,че жената на Премиера,която отдавна е в бизнеса/пред да стане ББ премиер/,да участва и в този бизнес.ББ си казва пред Народа,че няма да се подкупва и не той е банкер,а жена му.Да не би да искате тя да се откаже от бизнеса си и започне работа като служител някъде?Това е комисионна от участие в бизнес,не е контрабанда или кражба.


14 Декември 2009 22:06 | Гепи Тарикатски
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

КАКВО СТАНА С "КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ"....?!?!?! ИЛИ ТОВА ГО ИМА САМО КОГАТО НЕ Е ДО ВАЗИ.. АААИДЕ ОТ "БАТКО-БРАТКО", СЕГА НА "ББ И ГЕРБ - ЦВЕТЕЛИНА И СИЕ". СМЕШНИЦИ...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар