БАК за продължаващите протести: ПР акция, обслужваща политически цели

11 февруари 2024 14:09   1 коментар   1824 прочита


Разцепление в Българската аграрна камара (БАК) няма. Продължаваме да бъдем единни и да отстояваме исканията на нашите членове, зад които стоят над 10 хиляди земеделски производители, заявиха в своя позиция от аграрната камара, предаде Новини.бг.

"Като отговорна институция, ние защитаваме интересите на всички земеделски производители. Ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и преследване на лични цели, от което БАК категорично се разграничава. Организациите, които продължават протестите, са с неизвестна членска маса за разлика от Българската аграрна камара. Ето защо настояваме пред правителството да бъде приет закон за браншовите организации и аграрната камара.

Той ще изсветли и легитимира всички структури в аграрния сектор. До този момент представителят на Националната асоциация на картофопроизводителите /НАК/ не е депозирал в БАК решение на УС на НАК, което да е в противоречие с нашето становище по отношение на водените преговори и подготвяното споразумение с правителството.

Българската аграрна камара приема продължаването на протестите като ПР акция, която обслужва политически цели и призовава земеделските производители да не се поддават на внушения, които целят решаването на лични, а не браншови проблеми.

БАК ще продължи да бъде равностоен институционален партньор и ще работи единствено за защита на интересите на българските земеделски производители" се казва в позицията на БАК.

 

1 коментар
12 Февруари 2024 09:37 | 12 12
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вървете на майка си /отдето сте излезли/, защо блокирате пътищата и тормозите хората да обикалят и чакат - вие ли ще им платите разноските ???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар