Б. Борисов на важен форум в Швейцария

21 януари 2020 08:27   3 коментара   2993 прочита


Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Швейцария, където ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в град Давос. Това е 50-ата годишна среща на форума, който с времето се е превърнал в ефективен и влиятелен инструмент на световната икономика и политика, в място за преговори и срещи и постигане на различни договорености.

Темата на тазгодишната среща в Давос е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят“, като дискусиите са фокусирани върху седем основни акцента: „Как да спасим планетата“, „Технологии за добро“, „Един здрав свят“, „Прозрачен бизнес“, „Обществото и бъдещето на труда“, „По-добрия бизнес“ и „Отвъд геополитиката“. Участието на министър-председателя Бойко Борисов във форума в Давос е повод премиерът да потвърди позицията си относно значението на диалога и полагането на общи усилия за преодоляването на растящите глобални предизвикателства.

В контекста на дискусията за икономическото развитие на Централна и Източна Европа, премиерът ще засегне темата за предложения от Европейската комисия Европейски зелен пакт и борбата срещу климатичните промени. На вниманието на премиера Бойко Борисов ще бъде и европейската перспектива на Западните Балкани и развитието на този стратегически важен за ЕС регион. В качеството си на съпредседател на Берлинския процес, през настоящата година България ще продължи да се застъпва за интеграционния процес в ЕС на Западните Балкани, тъй като това е инструмент за постигане на стабилност, мир и просперитет в региона. 
 

3 коментара
21 Януари 2020 10:20 | Аз
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Специалист по всичко.


21 Януари 2020 10:20 | Аз
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Специалист по всичко.


21 Януари 2020 19:16 | Знайко
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

На Световният икономически форум в Давос Бойко Борисов щял да изнесе доклад на тема: "ПРИНОСЪТ НА БОКЛУКА ЗА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ на България и превръщането й в сметище на Европа, упс... - исках да кажа "превръщането на България в БАЛКАНСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ТИГЪР.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар