Ангелкова не откри проблеми след скандала на плаж „Перла”

24 юни 2018 09:54   1 коментар   3724 прочита
Снимка: bTV
Снимка: bTV


Снимка: bTV

Концесионерът имал правото да определя зоните и да решава дали на платената площ ще има чадъри, или не

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плаж "Перла" край Приморско, след сигнал за изгонени туристи.

Резултатът от проверката на министъра на туризма – схемата на плажа не е в нарушение, концесионерът определя зоните. Тоест, ако той реши да определи за платена зона един километър, може само да преминете, но не и полегнете, освен ако не си платите.

Поводът за проверката - сигнал от туристи, че са изгонени от плажа, без право да поставят собствения си чадър.

„Изгониха ни! Дойде едно момче, което събира парите за чадърите и шезлонгите, и каза, че не може да си поставим зад тези редове, където свършват на свободния пясък, не може да си поставим наш чадър, изпрати ни на края на плажа”, разказа Ванина Лазарова.

„Терминът не е „гонене”, така или иначе, дори и сега ако се разходим до тази зона, която е конфликтната, просто хората наистина им се обяснява, че тази зона вече не е свободна за разполагане на плажни принадлежности”, заяви наемателят на плажа Лъчезар Захариев.

Оказва се, че половината от концесионната територия може да заета зона и да не може да се ползва за свободно плажуване, независимо, че няма чадъри.

„Очевидно е някакво оплакване в следствие на придобити навици, в сравнение с предишните схеми, които са били валидни за този плаж, но съгласно закона, всеки един концесионер или наемател може да променя своята схема всяко лято”, заяви министърът Николина Ангелкова.

Свободната зона е по-голяма от платената, показа проверката на място. Министърът обаче ще иска и допълнителна проверка от геодезисти.

Законни ли са новите платени зони и свободни зони и нарушават ли правата хората, ще потърсим отговора от Комисията за защита на потребителите.

източник: btvnovinite.bg

1 коментар
24 Юни 2018 13:05 | тамерланд
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

КРАДЕЦА ЗАЩИТАВА КРАДЕЦА ТОВА Е
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар